Έρχεται το ηλεκτρονικό λογιστήριο


0
(0)

Οποιαδήποτε εγγραφή εσόδων ή εξόδων θα εμφανίζεται ταυτόχρονα τόσο στον υπολογιστή του επιτηδευματία, όσο και στο ΤAXISnet

Τέλος έρχεται να μπει στα χάρτινα τιμολόγια, καθώς και στα χειρόγραφα βιβλία από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πρόκειται να προχωρήσει στην πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου για το “ηλεκτρονικό λογιστήριο”.

Στην έκθεση της ΑΑΔΕ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο “ηλεκτρονικό λογιστήριο”, μέτρο που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τις σχέσεις των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών με τις εφορίες.

Περισσότεροι από 1 εκατ. μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα θα απαλλαγούν από χρονοβόρες υποχρεώσεις, όπως της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών-πελατών, ενώ τα βιβλία των επιχειρήσεων γίνονται ηλεκτρονικά, κάτι που σημαίνει ότι τελειώνουν και οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Ηλεκτρονικά θα είναι, εξάλλου, και τα τιμολόγια, αντικαθιστώντας τα σημερινά χάρτινα.

Πώς θα λειτουργεί; Το “ηλεκτρονικό λογιστήριο”, που έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στις συναλλαγές των επαγγελματιών και επιχειρήσεων, θα λειτουργεί πάνω σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οποιαδήποτε εγγραφή εσόδων ή εξόδων θα εμφανίζεται ταυτόχρονα τόσο στον υπολογιστή του επιτηδευματία, όσο και στο ΤAXISnet.

Η εφαρμογή θα περιέχει: α) ειδική φόρμα στην οποία θα καταχωρίζονται λεπτομερώς όλα τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών, β) ειδική φόρμα στην οποία θα καταχωρίζονται αναλυτικά οι δαπάνες της επιχείρησης, και γ) ειδική φόρμα με στήλες όπου θα εμφανίζεται το άθροισμα εσόδων και δαπανών, για κάθε ημέρα, καθώς και για κάθε μήνα, για το τρίμηνο και για το σύνολο του έτους ή της χρήσης.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *