Έρχεται η σούπερ φορολοταρία Δεκεμβρίου των 1,2 εκατ. ευρώ


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 5 Δεκεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου η ΑΑΔΕ αναμένεται να επιβραβεύσει τους φορολογούμενους που όλο το χρόνο χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό χρήμα στις καθημερινές τους συναλλαγές. Πρόκειται για τη «σούπερ» φορολοταρία με χρηματικό έπαθλο, συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ το οποίο θα μοιραστούν 12 υπερ-τυχεροί, από 100.000 ευρώ έκαστος. Το ποσό αυτό είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων.

Στη συγκεκριμένη φορολοταρία συμμετέχουν οι λαχνοί που συγκέντρωσε κάθε φορολογούμενος πληρώνοντας με ηλεκτρονικό τρόπο κατά τη διάρκεια του έτους και οι οποίοι είχαν περιληφθεί στις μηνιαίες κληρώσεις που πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ. Πιο συγκεκριμένα, από την κλήρωση θα αναδειχθούν:

  • 12 φορολογούμενοι, οι οποίοι θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ ο καθένας. Οι λαχνοί που θα εισαχθούν προς κλήρωση αφορούν την περίοδο Φεβρουάριος-Δεκέμβριος 2022.
  • Τυχεροί λαχνοί που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το ύψος του ποσού που παρέμεινε αδιάθετο στις προηγούμενες μηνιαίες κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Φεβρουάριος – Αύγουστος 2022.

Από την ετήσια κλήρωση εξαιρούνται όσοι έχουν ήδη κερδίσει 50.000 ευρώ στη μηνιαία κλήρωση. Υπενθυμίζεται ότι κάθε μήνα 1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ, 5 κερδίζουν 20.000 ευρώ, 50 τυχεροί από 5.000 ευρώ και 500 φορολογούμενοι από 1.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμών λογίζεται ένας λαχνός. Το ανώτατο ύψος συναλλαγών έχει οριστεί στα 10.000 ευρώ ανά συμμετέχοντα. Παράλληλα, οι λαχνοί αυξάνονται όταν:

  • Το ποσό που καταναλώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο ξεπερνά το 30%, 50%, 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οπότε οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται.
  • Πολίτες έχουν ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, μικρότερο από 1.000 ευρώ αλλά και όσοι δεν είναι υπόχρεοι στην υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, τότε ο αριθμός των λαχνών διπλασιάζεται για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση ανάλογα με το ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος καταναλώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.
  • Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενοι της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις. Ως μηνιαίο εισόδημα νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.
  • Υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα, οπότε και οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50%.

Τα ποσά του κάθε τυχερού πιστώνονται στο λογαριασμό που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος ή θα δηλώσει για το σκοπό αυτό στο myAADE, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο θα πρέπει να εμφανίζεται ως δικαιούχος. Οι πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, έχουν περιθώριο 3 μηνών, από την επόμενη ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης, για να δηλώσουν τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το ποσό που κέρδισαν μέσω της φορολοταρίας.

13

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.