«Έρχεται» ζεστό χρήμα για τις ζημιές από τις βροχές


Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Πιστώνονται οι λογαριασμοί των παραγωγών

«Έρχεται» ζεστό χρήμα για τους παραγωγούς στο Ηράκλειο οι οποίοι θα δουν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες 2018.

Την 1η Φεβρουαρίου του 2019 θα πιστωθεί το 70% του ποσού για τις ζημιές που υπέστη η φυτική παραγωγή από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου του 2018. Το συνολικό ποσό που θα κατανεμηθεί ανέρχεται σε 7 εκατομμύρια ευρώ μόνο στο νομό Ηρακλείου, από τα οποία θα καταβληθεί την  Παρασκευή το 70%.

Τον χρόνο καταβολής των χρημάτων αποκάλυψε στο neakriti.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Μύρων  Χιλετζάκης.

Τεράστιες οι ζημιές στα αμπέλια

Συνολικότερα για τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία στον νομό Ηρακλείου και γενικότερα στην Κρήτη, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης είχε αναφέρει στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ότι «οι περυσινές ζημιές είναι πάρα πολλές. Σε ό,τι αφορά τους αμπελουργούς, το ποσοστό ζημιάς το γνωρίζουμε.

Έχουμε παραγωγό που έχει πάθει 90% ζημιά με 2,5 τόνους το στρέμμα. Έχουμε παραγωγό που έχει πάρει 2,5 τόνους το στρέμμα με 40% ζημιά. Μια μέση ζημιά σε όλο τον νομό Ηρακλείου είναι το 60% και μιλάμε κυρίως για τα επιτραπέζια σταφύλια και για κάποια οινάμπελα», κατέληξε ο συνεταιριστής.

Ερχεται ο Αραχωβίτης στο Ηράκλειο

Η διεκδίκηση αποζημιώσεων για τους πληγέντες από τις καιρικές συνθήκες ελαιοπαραγωγούς του νησιού , λόγω της κλιματικής αλλαγής , το μεταφορικό ισοδύναμο και η δακοκτονία, τα τρία θέματα τα οποία θα απασχολήσουν την παγκρήτια σύσκεψη επιστημονικών φορέων και παραγωγών που διοργανώνει η Ομάδα Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο.

Μιλώντας στον 98.4 ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Μύρων Χιλετζάκης αναφέρθηκε στις προτάσεις τους αναφορικά με το έργο της δακοκτονίας που απαιτείται πλέον να περάσει σε Περιφέρεια, Δήμους, Κοινότητες από το στάδιο της παγιοθέτησης μέχρι τους ψεκασμούς.

Τα παραπάνω θέματα εξάλλου στο σύνολο τους θα τεθούν κι υπόψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη που αναμένεται να έρθει στην Κρήτη στις 4 Φεβρουαρίου, οπότε και θα έχει στις 11 το πρωι συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.