Έρευνα στην Καλιφόρνια για θάνατο λίγο μετά τον εμβολιασμό για κορονοϊό


0
(0)

Μόλις λίγες ώρες αφότου εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος στην Καλιφόρνια, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο θάνατος ανακοινώθηκε από το γραφείο του σερίφη στο Σακραμέντο με μια ανάρτηση στο Facebook χωρίς να αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες παρά ότι το συμβάν ερευνάται.

Λίγες ώρες αφότου έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις 21 Ιανουαρίου, ο άνθρωπος πέθανε, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη ενώ δε διευκρινίζεται αν πρόκειται για το εμβόλιο της Moderna ή της Pfizer.

«Υπάρχουν πολλές τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες που ερευνούν αυτήν την υπόθεση. Οποιαδήποτε αναφορά σχετικά με την αιτία θανάτου είναι πρόωρη, εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του αποθανόντος» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σήμερα, Δευτέρα θα διενεργηθεί αυτοψία στη σορό ώστε να διευκρινιστεί η ακριβής αιτία θανάτου.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων παρακολουθούν τις αναφορές για αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο κατά της covid-19, αλλά αξιωματούχοι της υγείας αναφέρουν ότι ο κίνδυνος σοβαρής αντίδρασης είναι «εξαιρετικά σπάνιος».

«Κάθε εμβόλιο και κάθε ιατρική διαδικασία ενέχει κάποιο ρίσκο αλλά ο κίνδυνος σοβαρής ανεπιθύμητης ενέργειας είναι πολύ μικρός» ανέφερε το Υπουργείο Υγείας της Καλιφόρνια.

Παρενέργειες και θάνατοι που συνδέονται με τα εμβόλια
Παρενέργειες σε ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech εμφανίστηκαν και σε άλλες χώρες όπως η Ολλανδία και η Βουλγαρία.

Τον Δεκέμβριο, ένας άνθρωπος πέθανε σε γηροκομείο στην Ελβετία, μερικές ημέρες αφού του χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου αυτού, αλλά δεν διαπιστώθηκε καμία σύνδεση του θανάτου του με το σκεύασμα.

Την περασμένη εβδομάδα, κάτοικος του Βελγίου πέθανε πέντε ημέρες αφού του χορηγήθηκε το ίδιο εμβόλιο. Διενεργείται έρευνα.

Έρευνες διενεργούνται επίσης στη Νορβηγία για τους θανάτους 23 ανθρώπων μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.