Έρευνα: Η πανδημία αλλάζει τον χάρτη των επαγγελμάτων – Σύμβουλοι ομορφιάς, στυλίστες, ρεσεψιονίστ “την πληρώνουν”


0
(0)

Στις ημέρες της πανδημίας και των lockdown υπήρξαν επαγγέλματα και τομείς, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό εμπόριο, που γνώρισαν άνοδο. Ωστόσο στην άλλη πλευρά του νομίσματος υπάρχουν θέσεις εργασίας που απειλούνται ακόμα και όταν ο πλανήτης επανέλθει στην καθημερινότητά του, όπως πριν την εξάπλωση της Covid-19.

Η πρόσφατη έκθεση της Glassdoor’s Workplace Trends 2021 ξεχωρίζει τομείς και ειδικότητες που αναμένεται να γνωρίσουν πτώση και παράλληλα να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν ο τομέας που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας, είναι οι υπηρεσίας υγείας!

Στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά 70% οι θέσεις εργασίας των ωτολόγων, ενώ πολύ κοντά με μείωση που φτάνει στο 61% είναι οι οπτικοί.

Όπως σημειώνει το Forbes πολλοί ιατροί επέλεξαν να κλείσουν τα ιατρεία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έτσι πολύ δύσκολα όσοι θα βγουν τώρα στην αγορά εργασίας θα μπορέσουν να βρουν διαθέσιμες δουλειές.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους φυσιοθεραπευτές καθώς έχουν μειωθεί κατά 40% οι θέσεις εργασίας.

Πολύ μεγάλη πτώση, όπως αναμενόταν άλλωστε, παρουσιάζουν οι θέσεις εργασίας που έχουν να κάνουν με τις προσωπικές υπηρεσίες. Σύμβουλοι ομορφιάς, στυλίστες ως και ρεσεψιονίστ και παρκαδόροι θα βρουν πολύ δυσκολότερα δουλειά μετά από την πανδημία καθώς μειώνονται συνεχώς οι θέσεις εργασίας.

Στον αντίποδα, ανθούν άλλα επαγγέλματα. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ οι θέσεις εργασίας για τους αποθηκάριους αυξήθηκαν κατά 174% ενώ αύξηση της τάξης του 51% παρουσιάζει και ο κλάδος των νοσηλευτών.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.