Έρευνα από το ΙΤΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών στην Παχειά Άμμο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια την κοινότητα της Παχειάς Άμμου και αφορά τις τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών που ιδιαίτερα το καλοκαίρι μεταφέρονται μέσω θαλασσίων ρευμάτων στην παραλία, έχει μπει ξανά στο επίκεντρο από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης.

Την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε ακόμα μια συνάντηση ομάδας μελετητών από το ΙΤΕ στην οποία παρευρέθηκε για να ενημερωθεί ο περιφερειακός σύμβουλος Λασιθίου και αντιπρόεδρος της επιτροπής προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννης Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για τα ερευνητικά αποτελέσματα.

Όπως είπε στο ΙΤΕ λειτουργεί εργαστήριο παράκτιας έρευνας που ασχολείται με την έρευνα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο φαινόμενο που παρατηρείται στην Παχειά Άμμο, και πως αυτό θα λυθεί.

Η συζήτηση όπως είπε επικεντρώθηκε στο πως το φαινόμενο θα μελετηθεί και ερευνηθεί σε βάθος ώστε να βρεθούν τα πραγματικά αίτια και το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και με ρεαλιστικές προσεγγίσεις.

Αυτή η συνάντηση δεν ήταν η πρώτη που συμβαίνει και από πλευράς Περιφέρειας όπως λέει ο κ. Ανδρουλάκης, πρόκειται για ένα τομέα στον οποίο δίνεται μεγάλη βαρύτητα τόσο για το Λασίθι που διαθέτει ένα πολύ μεγάλο παράκτιο μέτωπο, αλλά και συνολικά για όλη την Κρήτη που ειδικά στο βόρειο μέτωπο, αντιμετωπίζει σε διάφορα σημεία προβλήματα με θαλάσσια ρύπανση.

Πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.