Έπεσαν οι υπογραφές για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Έπεσαν οι υπογραφές για το αεροδρόμιο στο Καστέλι
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Δρομολογήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο έφτασε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για την υπογραφή ενός από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Κρήτη.

Για μία «ιδιαίτερη μέρα, μέρα χαράς για όλους όσους έχουν συνδράμει τα τελευταία 15 χρόνια προκειμένου να φτάσουμε σήμερα εδώ, στην υπογραφή των συμβάσεων» έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην αρχή της ομιλίας του.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «το 2015 ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, ανοίξαμε διάλογο με όλους τους φορείς, και τους ανθρώπους φυσικά που έδωσαν την περιουσία τους προκειμένου να γίνει το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Όλες οι απόψεις ελήφθησαν υπ’ όψιν και προχωρήσαμε με βελτίωση του διαλόγου που ανοίχτηκε, μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, εν μέσω κρίσης».

Εν συνεχεία, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε στην ομιλία του όλα όσα προβλέπονται για το αεροδρόμιο Καστελίου, είπε πως «κατά τη διάρκεια της παραχώρησης, τα οφέλη υπερδιπλασιάστηκαν για την τοπική κοινωνία», ενώ ανέφερε και το γεγονός ότι το Ηράκλειο πρόκειται για μία πόλη με μεγάλη τουριστική κίνηση και γι’ αυτό χρειάζεται ένα αεροδρόμιο που θα μπορεί να στηρίξει τους εκατομμύρια τουρίστες που καταφθάνουν κάθε χρόνο.

Τη σύμβαση παραχώρησης για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι υπέγραψαν ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης και τα στελέχη της επενδυτικής κοινοπραξίας που έχουν συστήσει ο ελληνικός κατασκευαστικός Όμιλος ΤΕΡΝΑ και ο ινδικός κολοσσός GMR Airports Limited, παρουσία του δημάρχου Ζαχαρία Καλογεράκη και των αιρετών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, βουλευτών, περιφερειάρχη, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, και εκπροσώπων των τουριστικών και παραγωγικών φορέων.

Η τελετή της υπογραφής έλαβε χώρα σε πανηγυρικό κλίμα στο Δημαρχείο Καστελίου. Όχι άδικα θα πει κανείς, εκ μέρους της κυβέρνησης, αφού υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του έργου 16 χρόνια μετά την πρώτη κυβερνητική εξαγγελία και αφού μεσολάβησε όλα αυτά τα χρόνια ένα πρωτοφανές “γαϊτανάκι” εξαγγελιών από πλευράς πρωθυπουργών, υποψήφιων πρωθυπουργών και εκάστοτε υπουργών Υποδομών (ή ΥΠΕΧΩΔΕ ή Μεταφορών παλαιότερα).

16 χρόνια αναμονής για ένα έργο πνοής

Ήταν Νοέμβριος του 2003 όταν εξαγγέλθηκε για πρώτη φορά, από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Βερελή τότε, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η δημιουργία νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι του Ηρακλείου.

Τον Φεβρουάριο του 2006, επί κυβέρνησης Ν.Δ., εξήγγειλε το έργο ο τότε υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης. Το 2009 είχε γίνει η εξαγγελία δημοπράτησής του από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά. Τελικά η πρώτη απόπειρα δημοπράτησης έγινε το 2011 από τον πρώην υπουργό Υποδομών κ. Ραγκούση, που τελικά βγήκε άγονη λόγω μη συμμετοχής.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.