Έντονη διαμαρτυρία των αστυνομικών όλης της Κρήτης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε βάρος τους

Έντονη διαμαρτυρία των αστυνομικών όλης της Κρήτης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε βάρος τους
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Κοινή ανακοίνωση με αφορμή τα συνεχιζόμενα περιστατικά επιθέσεων ενάντια σε αστυνομικούς υπαλλήλους εξέδωσαν οι συνδικαλιστικοί φορείς από Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, αντιδρώντας και ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει τα μέτρα της.

Αναλυτικότερα:

«Με θλίψη και αποτροπιασμό γινόμαστε τον τελευταίο καιρό ολοένα και συχνότερα μάρτυρες αναίτιων επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών. Ένα σχεδόν καθημερινό για το κέντρο της Αθήνας φαινόμενο, εξαπλώνεται και στην περιφέρεια και ειδικότερα στην Κρήτη μας.

Την 23 Μαρτίου 2019 πλήρωμα περιπολικού του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου δέχθηκε επίθεση από ομάδα τουλάχιστον 15 ‘’γνωστών αγνώστων’’ στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός συναδέλφου μας από ρίψη πέτρας στο κεφάλι και υλικές ζημιές στο περιπολικό όχημα.

Την 08 Απριλίου 2019 στην περιοχή Λίμνες Λασιθίου δράστες πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Λασιθίου προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει τραυματισμός. Οι δύο δράστες λίγες μέρες μετά συνελήφθησαν.

Την 30 Απριλίου 2019 στο Ασήμι Ηρακλείου περιπολικό όχημα του Α.Τ. Αστερουσίων δέχθηκε πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα χωρίς να τραυματιστεί αστυνομικός ή πολίτης.

Την 01 Μαΐου 2019 αστυνομικοί του Άμεσης Δράσης Ηρακλείου και του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου δέχθηκαν επίθεση από 20 τουλάχιστον άτομα με πέτρες, ξύλα και σούβλες στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε περιπολικό όχημα. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν.

Περιστατικά επαναλαμβανόμενα και ενδεικτικά του κλίματος που διαμορφώνεται με μόνη υπεύθυνη την Πολιτεία. Η ατιμωρησία , η ανοχή, οι ποινές ‘’ χάδια΄΄ στους παραβάτες και οι νόμοι που άδειασαν τις φυλακές, οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές και αποθράσυνση κάθε είδους εγκληματιών.

Σε οποιαδήποτε προηγμένη χώρα του Δυτικού Κόσμου οι δράστες θα παρέμεναν μήνες ή χρόνια στην φυλακή, όχι για λίγα βράδια μόνο. Ο Έλληνας Αστυνομικός ματώνει καθημερινά για την προστασία των πολιτών και το αποδεικνύει με τα χτυπήματα κατά της εγκληματικότητας. Η Πολιτεία όμως πως προστατεύει τον Αστυνομικό?

Όταν ανεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά σε βάρος αστυνομικών , ποια θα είναι η συμπεριφορά τους σε βάρος φιλήσυχων συμπολιτών μας?

Πόσους νεκρούς και τραυματίες Αστυνομικούς θέλετε για να νομοθετήσετε επιτέλους το επικίνδυνο του επαγγέλματός μας?

Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο με Νόμο του Κράτους και οι ποινές για παρόμοια περιστατικά επιθέσεως σε βάρος αστυνομικών και κρατικών λειτουργών γενικότερα, να προβλεφτεί από τον νέο Ποινικό Κώδικα να είναι ακόμα αυστηρότερες και να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα για τους δράστες.

Σεβαστείτε επιτέλους τον Θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας και δώστε μας τα εφόδια να κάνουμε τη δουλειά μας.»

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.