Έντονες αντιδράσεις στο ΔΣ για τις κοπές δέντρων στην πλατεία – Όλα σύμφωνα με τις μελέτες λέει ο Δήμος

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Μετά τα πρωινά γεγονότα στην πλατεία της Ιεράπετρας (διαβάστε ΕΔΩ) που έφεραν την προσωρινή παύση των εργασιών, το έντονο κλίμα συνεχίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ξεκίνησε το μεσημέρι.

Οι κοπές δέντρων που έγιναν το πρωί στην πλατεία της πόλης έφεραν αντιδράσεις από όλες τις παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι αμφισβήτησαν πως οι κοπές των συγκεκριμένων δέντρων προβλεπόταν στη μελέτη η οποία έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, χαρακτηρίζοντας παράνομες τις ενέργειες και ζητώντας εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε από τον Π. Σαρρή ένα έγγραφο, τμήμα της εγκεκριμένης μελέτης, στο οποίο αναφερόταν πως τα συγκεκριμένα δέντρα, οι φύκοι που βρίσκονταν κατά σειρά μπροστά από τις προσόψεις των καταστημάτων, δεν επρόκειτο να κοπούν.

Η Ε. Βλάσση που συμμετείχε και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε πως στη μελέτη προβλεπόταν πως τα δέντρα θα κοβόταν μόνο εάν μπορούσαν να αντικατασταθούν με άλλα παρομοίου μεγάλου μεγέθους, θέμα για το οποίο είχε γίνει αρκετή συζήτηση σε παλαιότερες συνεδριάσεις του ΔΣ, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια τελική απόφαση, αφού δέντρα κατάλληλα δεν είχαν βρεθεί.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε σημείο της μελέτης στο οποίο περιγράφεται πως θα γίνουν όσες κοπές δέντρων κριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία πως εμποδίζουν την πορεία του έργου.

Παράλληλα ο σύμβουλος του Δημάρχου και αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας την περασμένη Δημοτική περίοδο Μάνος Λουτσέτης, τόνισε πως η μελέτη προβλέπει τόσο τις κοπές όλων των δέντρων της πλατείας όσο και τις νέες θέσεις στις οποίες θα φυτευτούν με πιο ορθολογικό τρόπο κατάλληλα δέντρα στη νέα πλατεία που θα δημιουργηθεί. Τόνισε τέλος πως στο παρκάκι σχεδόν όλα τα δέντρα που υπάρχουν, και όλα τα μεγάλα, θα παραμείνουν, αφού δεν εμποδίζουν την εφαρμογή της ανάπλασης.

Σε ότι αφορά τη σημερινή εμπλοκή της αστυνομίας και της παύσης των εργασιών αναφέρθηκε πως έλειπε το έγγραφο της άδειας για μικρής κλίμακας εργασίες, κάτι που όμως δεν αφορά την ουσία της μελέτης η οποία έχει εγκριθεί, ενώ το συγκεκριμένο έγγραφο μέχρι αύριο θα έχει εκδοθεί και έτσι οι εργασίες με τις κοπές δέντρων και στη συνέχεια με την απομάκρυνση των κυβολίθων της πλατείας θα συνεχιστούν.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.