Έντονες αντιδράσεις και από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας – Αίτημα για αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 10 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Tην έντονη αντίδρασή τους απέναντι στην απόφαση που αφήνει to Noσοκομείο Ιεράπετρας, εκτός Διοικητικού Συμβουλίοy των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Λασιθίου, εκφράζει με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Η επιστολή απευθύνεται επίσης στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κον Πλακιωτάκη Ιωάννη, τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου κον Θραψανιώτη Ιωάννη, τη  Διοικήτρια 7ης  ΥΠΕ κα Μπορμπουδάκη Ελένη, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κον Καλαντζάκη Θεοδόση και τον Διοικητή Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Ανδρεαδάκη Εμμανουήλ.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμοι Κύριοι/ες

Με μεγάλη μας έκπληξη την Δευτέρα 4/5/2020 πληροφορηθήκαμε  μέσω του τύπου και των Μ.Μ.Ε. τον αποκλεισμό του Γ.Ν. – Κ.Υ.  Ιεράπετρας από την εκπροσώπηση στο νέο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων  Νοσοκομείων Λασιθίου. Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία είναι αρνητική για το νοσοκομείο μας, αφού μένει εκτός από το κέντρο λήψης αποφάσεων στο οποίο τόσα χρόνια δήλωνε  παρόν.

Τα παραπάνω προέκυψαν μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της Υπουργικής Απόφασης η οποία καθορίζει τη νέα σύνθεση του Δ.Σ  των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου τροποποιώντας την προηγουμένη και μετατρέποντας το Δ.Σ. από 5μελες σε 3μελές έχοντας 1 μέλος από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, 1 μέλος από Το νοσοκομειο Σητείας και 1 μέλος εκτός του τομέα της υγείας ενώ το ΔΣ συμπληρώνουν 1 αιρετός εκπρόσωπος Ιατρών καθώς επίσης και 1 αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων.

Η Ιεράπετρα των 35.000 κατοίκων καθώς επίσης και  της αυξημένης επισκεψιμότητας  την οποίας έχει κάθε χρόνο, αποκλείσθηκε εντελώς από την εκπροσώπηση στο Δ.Σ και πλέον έχει μόνο εισηγητικό χαρακτήρα.

Η παραπάνω απόφαση και σύνθεση του Δ.Σ. δημιούργησε έντονη αντίδραση ενώ εγείρει έντονο προβληματισμό και πολλά εύλογα ερωτήματα στους εργαζομένους του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ιεράπετρας καθώς επίσης και στον  ντόπιο πληθυσμό κατά πόσο η ενέργεια αυτή είναι τυχαία ή μεθοδευμένη και από ποιους;

Ποιες σκοπιμότητες και ποια συμφέροντα (αν υπάρχουν) τείνουν να εξυπηρετηθούν;

Πώς ένα νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και εξέλιξης μένει εκτός του κέντρου αποφάσεων;

Με δεδομένη την πεποίθηση μας ως Σύλλογος Εργαζομένων ότι η σύνθεση του νέου Δ.Σ και ο αποκλεισμός του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αλλά και μίας ολόκληρης πόλης, οφείλεται σε παράλειψη και όχι σε στοχευμένη ενεργεία ταπεινών κινήτρων από πλευράς τόσο της Κυβέρνησης όσο και της 7ης ΥΠΕ  δε μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι .

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΣ 

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΝΩΜΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ  και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ  ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ  ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.