Ένταση στη Βουλή για τη Μόρια

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Στο πεδίο της Βουλής μεταφέρθηκε σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για τον εμπρησμό της Μόριας

Ηαναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο εμπρηστικός μηχανισμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση τω ν κυβερνητικών βουλευτών. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος εκείνη την ώρα προήδρευε απάντησε στον κ. Ραγκούση ότι «Το δόγμα των ανοικτών συνόρων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την υιοθέτησε. Μπήκαν χιλιάδες άνθρωποι λόγω της δικής σας πολιτικής χωρίς να έχετε ετοιμάσει δομές»  είπε.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου αναφερόμενος στην πυρκαγιά που κατέστρεψε την δομή φιλοξενίας στην Μόρια μίλησε για «θέμα που έχει στοιχεία εθνικής κρίσης» και τόνισε ότι οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν έρευνες για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι. Επισήμανε πως «απαιτείται εθνική ομοψυχία και πολιτική συναίνεση» και πρόσθεσε πως «Η κυβέρνηση έχει στρατηγική και σχέδιο και ελέγχει τα σύνορα».

Λίγη ώρα νωρίτερα κατά την τοποθέτησή του ο  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης «έχει φέρει την Ελλάδα σε αδιέξοδοι και αυτό είναι αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής. Αυτή η κυβέρνηση επέλεξε να έχει την Μόρια και την Λέσβο και συνολικά την Ελλάδα ως γκέτο ψυχών. Δεν έκλεισε μόνο τα Ανατολικά σύνορα αλλά και τα Δυτικά. Οι εικόνες μας κάνουν να ντρεπόμαστε για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη. Η εικόνα από εχθές στην Μόρια και Λέσβο δεν είναι Ελλάδα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο εμπρηστικός μηχανισμός» είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός είπε: «Τα γεγονότα στην Μόρια εγείρουν σοβαρότατα ζητήματα ανθρωπισμού, προστασίας δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εχθρικές ενέργειες. Αυτοί που έβαλαν τη φωτιά θα βρεθούν και θα αντιμετωπίσουν την έννομη τάξη. Η Ελλάδα διενεργεί τιτάνια προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα  και μέχρι τώρα μετράμε μόνο νίκες.Η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει τις ευθύνες της.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις δικές του ευθύνες που ο λαός γνωρίζει καλά. Ας μην μπούμε όμως σήμερα σε αυτή τη συζήτηση.

Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ σημείωσε: «Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και από την ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γνώριζαν την κατάσταση που υπάρχει. Η κατάσταση είναι τραγική. Παραβίαση όλων των υγειονομικών κανόνων για να ωφεληθούν μεγαλοξενοδόχοι και πλοιοκτήτες. Ποιος δέχθηκε την άθλια συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας; Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την δέχθηκε στην συνέχεια και η κυβέρνηση της ΝΔ. Άμεσα να γίνει απεγκλωβισμός και να φύγουν από εκεί. Να μεταφερθούν με πλοία στην ενδοχώρα. Διαφορετικά δεν θα την αντιμετωπίσετε με κλειστά ΚΥΤ. Δεν πρέπει να μετατραπούν τα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών γιατί θα εργαλειοποιούνται».

Από το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Γιώργος Καμίνης υπενθύμισε ότι το πρόβλημα της Μόριας υπάρχει από το 2015 ενώ παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και το ζήτημα της πλατείας Βικτωρίας με τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες. Τέλος, εξήγησε προς την πλειοψηφία πως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που απελαύνονται είναι αλβανικής καταγωγής.

Αρκετή ώρα νωρίτερα η ένταση είχε χτυπήσει και πάλι κόκκινο ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη.

” Θα κάψουμε τη Λέσβο, το έλεγαν οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες. Μόνη λύση τα ακατοίκητα νησιά για να μην έχουμε εκρήξεις όπως στη Μόρια. Βλέπουμε παιδάκια στη  με γένια. Δεν ειναι παιδάκια αυτά, 5η φάλαγγα δημιουργείτε” είπε ο κ. Βελόπουλος.

“Εμείς είμαστε  κατά ακατοίκητων νησιών και ακατοίκητων μυαλών” απάντησε ο κ. Γιαννούλης με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης  να ανταπαντά: “Εγώ δεν λοιδορώ κανέναν, ούτε υπάλληλος ΕΡΤ ήμουν, ούτε πληρωνόμουν, το ποιος έχει ακατοίκητο μυαλό φαίνεται από την πορεία μας”.

real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.