Ένταξη της Ιεράπετρα στις αναλύσεις λυμάτων ανίχνευσης covid από το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Παρέμβαση Σαρρή και, τελικώς, αποδοχή από το Δήμο


0
(0)

Μετά την ενημέρωση από την κ. Άννα Ψαρουλάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας  στην Ιατρική Σχολή  και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και  Επιστημονική Υπεύθυνη ΠΕΔΥ Κρήτης μέσα από το δελτίο τύπου (δείτε εδώ)  για τη διαδικασία ανίχνευσης covid στις αναλύσεις λυμάτων για 5 πόλεις της Κρήτης, εκτός της Ιεράπετρας, θέση στο θέμα πήρε ο κ. Παναγιώτης Σαρρής, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητής δίνοντας την επιστημονική του προσέγγιση.

Αρχικά ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την καθηγήτρια και ζήτησε να συμπεριληφθεί ο Δήμος Ιεράπετρας, γνωρίζοντας ότι υπήρχαν και άλλοι Δήμοι της Κρήτης που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ένταξης στο πρόγραμμα. Μετά από λίγο καιρό υπήρξε αποδοχή, κάτι που όπως ο ίδιος αναφέρει δεν αποδέχθηκε η παράταξη του κ. Καλαντζάκη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, καθώς έχει ξεκινήσει συνεργασία με ιδιωτικό εργαστήριο από το περασμένο καλοκαίρι.

Σε παρέμβασή του για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Μαστοράκης, τόνισε ότι ο Δήμος Ιεράπετρας ήταν ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που ξεκίνησε τις δειγματοληψίες σε λύματα και ότι τελικά μετά από τις επικοινωνίες που μένει ακόμα να γίνουν  μπορούν να συνεργαστούν  και με το πανεπιστήμιο Κρήτης όπως επίσης θα συνεχιστεί η συνεργασία και με το ιδιωτικό εργαστήριο.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συζήτηση αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *