ένταξη ιδιωτικών έργων του LEADER Ηρακλείου και Μεσαράς


0
(0)

Την ένταξη στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 εβδομήντα εννέα ιδιωτικών επενδύσεων, στο πλαίσιο των Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER Ηρακλείου και Μεσαράς, συνολικής δημόσιας δαπάνης 12.615.357,51 €, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι αποφάσεις ένταξης των πράξεων που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), υπεγράφησαν την περασμένη βδομάδα και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση των έργων, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην αναβάθμιση τοπικών επιχειρήσεων, παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και στη βελτίωση του οικονομικού κεφαλαίου σε ολόκληρη την περιοχή των δύο Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Ηρακλείου. Πρόκειται για ιδιωτικές επενδύσεις  στον τομέα της μεταποίησης – τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της διαμονής, της παροχής υπηρεσιών στον τομέα του πολιτισμού και των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, των εργαστηρίων – βιοτεχνιών κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Ν.Ηρακλείου εντάσσονται εξήντα ένα ιδιωτικά έργα, με συνολική δημόσια δαπάνη 9.073.520,72 €, ενώ από εκείνο της Μεσαράς εντάσσονται δεκαοκτώ ιδιωτικά έργα, με συνολική δημόσια δαπάνη 3.541.836,79 €.

Τις επόμενες μέρες οι δικαιούχοι θα κληθούν να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, για την υλοποίηση των πράξεων.

Οι αποφάσεις ένταξης των πράξεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου (www.anher.gr).

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *