Έντάσεις στο Μύρτος με αφορμή το στρώσιμο της παραλίας – Λαϊκή Συνέλευση για να παραιτηθεί ζήτησε ο πρόεδρος


0
(0)

Μια πολύ έντονη κατάσταση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στο Μύρτος με αφορμή κάποιες ενέργειες που έγιναν από πλευράς της κοινότητας και είχαν σαν αποτέλεσμα να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση με τον πρόεδρο κ. Παντελάκη να ζητά την σύγκληση λαϊκής συνέλευσης θέτοντας υπόψιν της, την παραίτησή του.

Όπως λέει μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από απόφαση που πάρθηκε από τον ίδιο σε γνώση του συμβουλίου της κοινότητας, να γίνουν με ένα τρακτέρ εργασίες για να στρωθεί η παραλία ενόψει καλοκαιριού. Η κίνηση αυτή έφερε μεγάλα παράπονα από κάποιους στην περιοχή με αποτέλεσμα αρχικά τα έργα να μην ολοκληρωθούν αλλά και τις επόμενες μέρες να προκληθούν μεγάλες εντάσεις μεταξύ κατοίκων οι οποίες έφτασαν μέχρι και σε ξυλοδαρμούς, και τον ίδιο να κατηγορείται από κάποιους για διακρίσεις και υπέρβαση αρμοδιότητων σε σχέση με τις εργασίες στην παραλία.

Ο κ. Παντελάκης ανέφερε πως η κατηγορία των διακρίσεων ήταν κάτι που τον ενόχλησε ιδιαίτερα αφού ως εκπαιδευτικός έχει καθήκον να διδάσκει εναντίον των διακρίσεων και του ρατσισμού και έτσι προχώρησε στη κίνηση της παραίτησης.

Το αίτημα τελικά δεν έγινε δεκτό από την κοινότητα που ομόφωνα στήριξε τις ενέργειες του κ. Παντελάκη, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Μετά από πρόσκληση του Προέδρου συνεδρίασε σε έκτακτη συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο Μύρτου, τη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύρτου και κάτοικοι του Μύρτου.
Θεμα: Λήψης απόφασης για προσφυγή σε Λαϊκή συνέλευση και υποβολή παραίτησης του Προέδρου, μετά τις δημόσιες αναρτήσεις συμπολίτη μας περί Προέδρου του μισού χωριού.
Το Τοπικό Συμβούλιο αρνήθηκε την προσφυγή σε Λαϊκή συνέλευση και με ομόφωνη απόφαση στηρίζει τις ενέργειες του Προέδρου.
Θέλω να ευχαριστήσω τούς επί πολλά χρόνια συνεργάτες μου για τήν άποψη και για τη στήριξη τους.
Όλοι εξέφρασαν την άποψη ότι δεν κάναμε ποτέ και για κανένα λόγο, καμμιά διάκριση έναντι κανενός πολίτη του Μύρτου.
Ο Πρόεδρος τής Τοπικής Κοινότητας Μύρτου
Αλέκος Παντελάκης

Σημείωση:
Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω αδιαπραγματευτα αντίθετος σε διακρίσεις σε βάρος των πολιτών.
Αν στο Μύρτος υπήρχε ρατσιστικό πρόβλημα να είστε σίγουροι ότι το Τοπικό Συμβούλιο θα έπαιρνε θέση, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Διδάσκω στα παιδιά κατά του ρατσισμού και κατά τών διακρίσεων, θα ήμουν ο τελευταίος που θα δεχθώ τήν βαρύτατη μομφή περί Προέδρου του μισού χωριού.»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.