Ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης για δύο βιασμούς


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ένοχος κρίθηκε για δύο από τους τέσσερις βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης,

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας υιοθέτησε εν μέρει την απόφαση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη, στις 20 Φεβρουαρίου του 2021, μετά από καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις, και μερικές ημέρες αργότερα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Η δίκη του ορίστηκε στις 11 Φεβρουάριου του επόμενου έτους, όταν και βρέθηκε ενώπιων των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν –βιασμό ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικα άνδρα.

Από την αρχή της σύλληψής του, η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη επιχείρησε να απαξιώσει το βάρος των καταγγελιών τονίζοντας πως οι μηνυτές του είναι αναξιόπιστοι με ευτελή κίνητρα.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Δημήτρης Λιγνάδης

Πριν δύο εβδομάδες οι δικαστές άκουσαν τον 58χρονο κατηγορούμενο να αρνείται όσα του καταλογίζονται στη δικογραφία και όσα, πολλές φορές με δυσκολία και μεγάλη φόρτιση, περιέγραψαν στο δικαστήριο οι τρεις άντρες που κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν ενόσω ήταν ανήλικοι από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στην απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε πράξη βίας τού χρεώνεται στη δικογραφία, τονίζοντας πως δεν είχε ποτέ σεξουαλική σχέση με ανήλικο πρόσωπο. Η εκδοχή που από την πρώτη στιγμή της ποινικής υπόθεσης υποστηρίζει ο ηθοποιός, είναι πως είναι κατασκευασμένη.

Δίκη Λιγνάδη: Η πρόταση του εισαγγελέα

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό κατά συρροή σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων και την αθώωση του για την τέταρτη υπόθεση σεξουαλικής βίας.

Ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κούντριας τόνισε πως η επιλογή του τέταρτου καταγγέλλοντα να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο, αλλά και το γεγονός ότι δήλωσε ψεύτικη διεύθυνση δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία των ισχυρισμών του. «Και οι αμφιβολίες λειτουργούν υπέρ του κατηγορούμενου» τόνισε.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός «αποδείχθηκαν οι πράξεις που καταγγέλλουν οι τρείς ανήλικοι, αποδείχθηκε ότι είχε γνωριστεί διά ζώσης με το θύμα που αρνείται ο κατηγορούμενος ότι γνωρίζει, αποδείχθηκε το ταξίδι στην Επίδαυρο που αρνείται ο κ. Λιγνάδης».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.