Ένα πρόβλημα λύθηκε στο 2ο Δημοτικό, ένα άλλο δημιουργήθηκε στις Μάλες όπου έκλεισε το ολοήμερο τμήμα


0
(0)

Ένα πρόβλημα, μάλλον, λύθηκε έστω και προσωρινά και άλλο ένα άνοιξε από χθες σε σχολείο της Ιεράπετρας. Μόλις χθες γράφαμε για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Ιεράπετρα με ένα τμήμα της 6ης Δημοτικού που έμεινε χωρίς δάσκαλο και σήμερα μετά τη λύση που δόθηκε ένα άλλο πρόβλημα προέκυψε, αυτή τη φορά στις Μάλες.

Κι αυτό διότι η απόφαση που πάρθηκε για την κάλυψη του κενού στο 2ο Δημοτικό, προβλέπει την μετακίνηση της δασκάλας από το ολοήμερο τμήμα στο σχολείο των Μαλών το οποίο από σήμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Τα παράπονα που γίνονται από την πλευρά της κοινότητας είναι πολλά με την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κα Βολυράκη να μιλά στο Ράδιο Λασίθι τονίζοντας πως το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι πολύ σοβαρό αφού τα παιδιά στο σχολείο είναι πολλά και παράλληλα το γεγονός αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο όπου η ελαιοκομική περίοδος είναι στην κορύφωσή της και έτσι οι γονείς έχουν μεγάλο πρόβλημα από αυτή την απόφαση. Το πρόβλημα όπως είπε είναι μεγαλύτερο αφού μπορεί η απόφαση να προβλέπει τη μετακίνηση για 15 ημέρες, δεν μπορεί να δοθεί καμία διαβεβαίωση πως το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει ξανά φέτος.

Ήδη από αργά το βράδυ που έγινε γνωστή η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Λασιθίου οι αντιδράσεις ήταν πάρα πολλές και ξεκίνησαν οι επαφές με το Δήμο Ιεράπετρας ώστε να βρεθεί λύση.

Μια απόφαση που όπως ανέφερε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Μακράκης στο Ράδιο Λασίθι ήταν η καλύτερη δυνατή που μπορούσε να βρεθεί αυτή τη στιγμή και το πρόβλημα στις Μάλες θα λυθεί μέσα σε 15 μέρες.

Σήμερα η κοινότητα των Μαλών έχει προγραμματίσει έκτακτη συνέλευση για να συζητηθεί το θέμα και να παρθούν ενδεχόμενες αποφάσεις.

Από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρα η Χ. Χατζημαρκάκη τόνισε πως το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι πάρα πολύ σοβαρό και είναι κατανοητές οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει στις Μάλες. Το αίτημα να βρεθεί μια μόνιμη λύση που θα ικανοποιεί και τα δύο σχολεία είναι αυτονόητο και ο Δήμος Ιεράπετρας από την πλευρά του θα πιέσει όπως μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *