Ένα πεφωτισμένο φιλλέληνα τον συγγραφέα Άντονι Χόροβιτς υποδέχτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ Αντώνης Ζερβός

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ένα διακεκριμένο Βρετανό συγγραφέα, που συγκαταλέγεται στην ξεχωριστή ομήγυρη των πεφωτισμένων φιλλελήνων της Αγγλίας, τον κ. Άντονι Χόροβιτς, υποδέχτηκε σήμερα (7/9) στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Αν και μόνιμος κάτοικος του Λονδίνου, ο κ. Χόροβιτς έχει βρει το μεσογειακό του καταφύγιο στον Άγιο Νικόλαο, τόπο που επέλεξε να περνά αρκετούς μήνες τον χρόνο, μετά την απόκτηση σπιτιού στην πόλη.

Ο συγγραφέας, δήλωσε γοητευμένος από τις ομορφιές του τόπου, συνομίλησε με τον Δήμαρχο στα ελληνικά και ως εξαιρετικός story teller, καθήλωσε τους παρευρισκόμενους στην συνάντηση, με τις περιγραφές που  έκανε για τον έναστρο ουρανό και την πανσέληνο του νησιού, που αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον ίδιο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προσφέροντας στον διακεκριμένο συγγραφέα, το Φωτογραφικό Λεύκωμα του Δήμου, δήλωσε :

“Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι η περιοχή, η πόλη μας, έχει μόνιμους κατοίκους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι όντας επιφανείς, έχουν επιλέξει τον Άγιο Νικόλαο, ως δεύτερο τους σπίτι. Μετά την Βικτώρια Χίσλοπ που συνέβαλε με το “Νησί”, στην προβολή του τόπου, ο δημοφιλής και πολυπράγμων κ. Αντ. Χόροβιτς, μ΄ επισκέφθηκε στον Δήμο, εκφράζοντας τον διακαή πόθο του, να λάβει την ελληνική υπηκοότητα. Του υποσχέθηκα αμέριστη στήριξη, θεωρώντας ότι άνθρωποι που επιλέγουν να ζήσουν στον τόπο μας, να γίνουν Έλληνες, ιδιαίτερα την παρούσα χρονική περίοδο των αλλαγών στην παγκόσμια κοινότητα,  μας είναι απολύτως απαραίτητοι, αφού αποτελούν τους πρεσβευτές της ελληνικότητας στην Ευρώπη”.

Τον κ. Χόροβιτς συνόδευσε στον Δήμο, ο επιχειρηματίας και φίλος του συγγραφέα κ. Γιώργος Χουρδάκης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.