Ένα μήνα χωρίς νερό για πότισμα στη Ρίζα και τα Γδόχια


0
(0)

Χωρίς νερό άρδευσης για περισσότερο από ένα μήνα έχουν μείνει οι περιοχές των Γδοχίων και της Ρίζας με τις γεωτρήσεις και των δύο περιοχών να είναι εκτός λειτουργίας και τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στα καλοκαιρινά τους ποτίσματα αφού το νερό στην περιοχή δεν επαρκεί.

Ο Μιχάλης Γρινιεζάκης κάτοικος Μύρτους με χωράφια στις περιοχές μίλησε στο Ράδιο Λασίθι περιγράφοντας το πρόβλημα που υπάρχει για περισσότερο από 1 μήνα. Το πρόβλημα όπως λέει είναι μεγαλύτερο σε όσους έχουν κάνει νέες φυτεύσεις σε ελιές οι οποίες χρειάζονται συχνό πότισμα και  πλέον κοντεύουν να ξεραθούν.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Μαστοράκης τόνισε πως το πρόβλημα ήταν εξαρχής γνωστό στην υπηρεσία του Δήμου και οφείλεται σε βλάβες και ανάγκες συντήρησης των γεωτρήσεων. Παράλληλα όμως τα προβλεπόμενα χρήματα για επιδιορθώσεις από τέτοιες βλάβες είχαν εξαντληθεί και έτσι έπρεπε να γίνει τροποποίηση προϋπολογισμού ώστε να βρεθούν χρήματα από αλλού, διαδικασίες που έχουν προκαλέσει την καθυστέρηση που υπάρχει.

Πλέον όπως λέει τα απαιτούμενα χρήματα για να φτιαχτούν τα μοτέρ και να γίνουν αλλαγές σε κάποιες σωληνώσεις, περίπου 35.000 ευρώ, έχουν βρεθεί και σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να μπορούν να γίνουν οι σχετικές προμήθειες και πληρωμές για τις επιδιορθώσεις.

Στην περίπτωση της Ρίζας το νερό αναμένεται να επανέλθει πιο γρήγορα, κάτι που θα εξυπηρετήσει και την κοινότητα στα Γδόχια, ανέφερε ο κ. Μαστοράκης.

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο Αργύρης Πανταζής ο οποίος με παρέμβασή του στο Ράδιο Λασίθι, τόνισε πως ο Δήμος θα όφειλε να έχει κάνει καλύτερο προϋπολογισμό στους πόρους και τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να μην προκύψει τέτοιο θέμα μόλις τον 6ο μήνα της χρονιάς.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *