Ένα ακόμα νέο κρούσμα κορονοιού στο Μακρύ Γιαλό μετά από 110 νέα τεστ στους αλλοδαπούς εργάτες


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Τέσσερις ώρες διήρκησε η σημερινή διαδικασία λήψης δειγμάτων μέσω των rapid τεστ για εύρεση νέων κρουσμάτων κορονοιού.

Εξετάστηκαν περίπου 110 εργάτες γης με rapid test από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, εκ των οποίων ανιχνεύθηκε 1 νέο κρούσμα αφγανικής καταγωγής. Να σημειωθεί ότι ήταν το πρωτελευταίο δείγμα που λήφθηκε και έδειξε το αποτέλεσμα θετικό.

Ο ΕΟΔΥ είναι εκείνος που θα δώσει τις επόμενες οδηγίες για το εάν κρίνεται αναγκαίο να επαναληφθούν για τρίτη φορά τα τεστ για να είναι όλοι βέβαιοι στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού ότι μπορούν να επιστρέψουν με κάθε ασφάλεια και σιγουριά στις προηγούμενες συνθήκες καθημερινότητας.

Επειδή στο σύνολο των εργατών γης οι περισσότεροι είναι πακιστανικής καταγωγής και δεν έχει βρεθεί σε εκείνους κανένα κρούσμα, μπορούν από αύριο να επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους.
Αυτό όμως δε μπορεί να συμβεί και με τους 25 περίπου εργάτες αφγανικής καταγωγής αφού τα 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι όλοι τους της ίδιας κοινότητας και θα πρέπει να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολο που αναφέρει ότι θα πρέπει να παραμείνουν εντός οικίας και σε απομόνωση από άλλα άτομα, για 14 ημέρες.

Πάντως οι γιατροί από τον ΕΟΔΥ έδωσαν συγχαρητήρια στις τοπικές αρχές για τις αστραπιαίες ενέργειες για να περιορίσουν τα μολυσμένα άτομα στον αρχικό αριθμό χωρίς να παρατηρηθεί νέα μετάδοση του ιου.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.