ΈΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΝΤΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 15 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Μόλις ένας μήνας πέρασε από την ψήφιση στη Βουλή του «αντιπεριβαλλοντικού» νομοσχεδίου και οι εφαρμοσμένες περιβαλλοντοκτόνες πολιτικές της Κυβέρνησης διαδέχονται η μία την άλλη με… fast track ταχύτητες.

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες από όλη την Ελλάδα σοβαρών γεγονότων που αφορούν επιθέσεις τόσο κατά του Περιβάλλοντος όσο και κατά του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, συχνά μάλιστα δια του γνωστού δόγματος «Νόμος και Τάξη».

Στην Τήνο, οι Κυβερνητικές επιλογές συνοδεύτηκαν από απαράδεκτες βιαιότητες κατά της τοπικής κοινωνίας.

Στη Βουλιαγμένη, η επέκταση του λιμενοβραχίονα και των εγκαταστάσεων της μαρίνας έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο από μέλη όλων των Δημοτικών και Κομματικών οργανώσεων της περιοχής, αλλά και από την ίδια την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Στη Μικρή Ζήρια και στην Πίνδο, η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τις απόψεις και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τις νέες αιολικές εγκαταστάσεις που προωθεί.

Στη Θεσσαλία, αντιπλημμυρικά έργα προκαλούν διαμαρτυρίες διότι καταστρέφουν την παρόχθια βλάστηση.

Στα ρέματα της Αττικής, επιβάλλεται ξανά η παραδοσιακή δεξιά αναχρονιστική «τσιμεντοποίηση» που κατέστρεψε ολόκληρους βιότοπους, αντίθετα με τις σύγχρονες φιλικές προς το περιβάλλον παρεμβάσεις.

Στον Πειραιά, η βυθοκόρηση και η απόρριψη βυθοκορημάτων στη θάλασσα κατά τη διάρκεια των έργων κατασκευής προβλήτας, προκάλεσε όχι μόνο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναστολή του έργου αλλά και σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην Αθήνα, η Κυβερνητική εμμονή με το «μεγάλο περίπατο» υλοποιείται πρόχειρα με πρόσχημα τον covid19, δίχως να έχει προηγηθεί διάλογος με τους φορείς, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη πιθανά προβληματικά σημεία αλλά ούτε και η υποχρεωτική χρήση Ι.Χ. λόγω ακριβώς της επιδημίας του κορονοϊού.

Σε όλη την Ελλάδα, η δήθεν οικολογική Κυβέρνηση δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση του σημαντικότερου δημόσιου αγαθού, του νερού ξεκινώντας από την ΕΥΔΑΠ.

Ωστόσο, τα λόγια είναι φτώχεια… Όταν μετά από όλα τα παραπάνω βλέπει κανείς ένα σύμβολο διαμαρτυρίας για το περιβάλλον στο Σύνταγμα, μία μεγάλη υδρόγειο σφαίρα, μία Γη, να καταλήγει «άρον άρον» στον κάδο ενός απορριμματοφόρου για να μη θιγεί επικοινωνιακά η δήθεν αψεγάδιαστη εικόνα της Κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο ότι η Κλιματική αλλαγή αποτελεί για την Κυβέρνηση τελευταία προτεραιότητα…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Να διορθωθεί άμεσα η Κ.Υ.Α. για την απασχόληση στους κλάδους τουρισμού-επισιτισμού. Αρκετά πια με τα λόγια που δεν αντιστοιχούν σε πράξεις.

Νέα προβλήματα δημιούργησε η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό. Με τα όσα προβλέπονται:

Πρώτον: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εποχιακής απασχόλησης χάνουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης τους το 2021. (στα ξενοδοχεία που τώρα δεν θα ανοίξουν). Ένα βασικό δικαίωμα τους κινδυνεύει να χαθεί.

Δεύτερον: Μένουν και πάλι έξω από τις ρυθμίσεις για το ειδικό επίδομα, πολλοί εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας.

Τρίτον: Χάνουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης οι εποχιακά εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει επί τέλους να αντιμετωπίζει και να λύνει τα προβλήματα των εργαζομένων που πλήττονται από την κρίση, και όχι να τους δημιουργεί συνεχώς καινούργια.

Αρκετά πια με τα λόγια που δεν αντιστοιχούν σε πράξεις.

Επιβάλλεται η άμεση διόρθωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό.

Επίσης επιβάλλεται να υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη των ξενοδοχείων και των εργαζομένων τους σε περιπτώσεις τοπικών lock down. Ώστε να μην δημιουργούνται πρόσθετα αντικίνητρα για να ανοίξουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

3Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

υνεχίζοντας τις διαδικασίες προς την Συνδιάσκεψη, το Κίνημα Αλλαγής διοργανώνει την τρίτη διαδικτυακή του συζήτηση με θέμα: «Προκλήσεις για την Πολιτική Προστασία στην μετα-κορωνοϊό εποχή».

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 19.00’.

Πρόγραμμα: 

  • Εισαγωγική ομιλία: Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής.
  • Χαιρετισμός: Παρασκευής Μίχου Γενική Διευθύντρια Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ομιλητές:

  • Γιώργος Καμίνης, Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής, Υπεύθυνος για θέματα Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη.
  • Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής Κινήματος Αλλαγής, εισηγητής του προγράμματος RescEU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
  • Λίνα Λιάκου, Διευθύντρια για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή του Δικτύου για την Ανθεκτικότητα των Πόλεων (Global Resilient Cities Network).
  • Στέφανος Σπανέας,  Αντιστράτηγος ε.α Πυροσβεστικού Σώματος, Χημικός Μηχανικός.
  • Manos M. TentzerisKen Byers Professor in Flexible Electronics, School of Electrical and Computer Engineering, Georgia Tech, USA

Συντονιστής: Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, π. Βουλευτής, Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας στο Κίνημα Αλλαγής.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι μεγάλες παρεμβάσεις στην Αθήνα, απαιτούν όραμα, στόχο, αλλά και σωστή προετοιμασία. Για να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών.

Η Παράταξή μας το έχει αποδείξει αυτό στην πράξη.

Η σωστή προετοιμασία είναι απόλυτα σαφές ότι έλειψε από τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στον Δήμο της Αθήνας.

Ούτε διάλογος υπήρξε, ούτε ενημέρωση έγινε, ούτε η στιγμή ήταν κατάλληλη.

Είναι ώρα η Κυβέρνηση και ο Δήμος Αθηναίων να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι όλα για το «φαίνεσθαι» και την επικοινωνία.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ταλαιπωρεί τους πολίτες.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.