Έμπρακτη βοήθεια στην Παιδιατρική-Ογκολογική του ΠΑΓΝΗ από την πρωτοβουλία της Αναγέννησης και του Δημάρχου Ιεράπετρας

Τελευταία ενημέρωση 10 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ιεράπετρα με στόχο την στήριξη παιδιών όλης της Κρήτης άρχισε να παίρνει σήμερα σάρκα και οστά, στην Παιδιατρική Ογκολογική του ΠΑΓΝΗ.

Εκεί βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, μαζί με την υπεύθυνη τύπου της Αναγέννησης και τον Ηλία Νταραρά που εκπροσωπεί τον ΣύλλογοΦίλων Παιδιών & Εφήβων με νοσήματα που χρήζουν νοσηλείας στο εξωτερικό Ηλία Νταραρά, όπου συναντήθηκαν με τη διευθύντρια της κλινικής κα Στειακάκη και συζήτησαν για τις ανάγκες της κλινικής και το πως ο Δήμος Ιεράπετρας θα μπορούσε να βοηθήσει.

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από ποδοσφαιρική ομάδα της  Αναγέννησης η οποία  τίμησε και χάρισε δώρα στον προπονητή του Ηροδότου που αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα το οποίο είχε δημοσιοποιήσει ζητώντας την ενίσχυση της συγκεκριμένης κλινικής.

Το θέμα πήρε συνέχεια στο Ράδιο Λασίθι 92,3, όταν στη σχετική εκπομπή του Δημήτρη Τουρλούκη, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας είχε ζητήσει να παρέμβει ζωντανά, και είχε δεσμευτεί πως και ο ίδιος θα ενισχύσει με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Έτσι σήμερα, μόλις μια εβδομάδα μετά κανονίστηκε η συνάντηση με τη διευθύντρια της κλινικής όπου καταγράφηκαν αναλυτικά όλες οι ανάγκες που υπάρχουν, και παρά την ενίσχυση που υπάρχει από εθελοντές και άλλους φορείς, η διευθύντρια ανέφερε πως δεν σταματούν ποτέ, και ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας και καραντίνας είναι μεγαλύτερες. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως στην κλινική απαιτούνται να συνεχιστούν τεχνικές εργασίες που έχουν σταματήσει, να ενισχυθεί η κλινική με 11 ειδικά κρεβάτια για παιδιά, αλλά και να υπάρξουν διευκολύνσεις στον τρόπο προσλήψεων γιατρών.

Όπως είπε σήμερα η κα Ψυλλινάκη στο Ράδιο Λασίθι ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κατέγραψε αναλυτικά όλα τα αιτήματα που έγιναν και δεσμεύτηκε προσωπικά να βοηθήσει σε οτιδήποτε θετικό.

Κάτι που έγινε αμέσως πράξη αφού αμέσως μετά τη συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από 1,5 ώρα, ο κ. Καλαντζάκης επικοινώνησε με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Μπορμπουδάκη, και αμέσως κανονίστηκε νέα συνάντηση όπου της εκτέθηκαν τα αιτήματα της διευθύντριας του ΠΑΓΝΗ, για τα οποία και εκείνη με τη σειρά της δεσμεύτηκε στο να βοηθήσει να λυθούν.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αναγέννησης ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ιεράπετρας για όλη του την προσπάθεια μέχρι τώρα, τονίζοντας πως τέτοιες κινήσει δεν μπορεί να θεωρούνται αυτονόητες από κανένα και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, και ευελπιστεί και η ίδια όλα τα προβλήματα που τέθηκαν σήμερα υπό συζήτηση να βρουν άμεσα λύση.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.