Έλαβε «όχι» για αποφυλάκιση ο Σάββας Ξηρός από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Για ποιο λόγο οι Εφέτες κρίνουν ότι ο Σάββας Ξηρο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν εξέλθει από τη φυλακήΑρνητική απάντηση έλαβε ο Σάββας Ξηρός, από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, στην αίτηση του για αποφυλάκιση με όρους. Το δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του, αρνείται την έξοδο από τις φυλακές του καταδικασμένου σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τρομοκρατικές ενέργειες  της 17 Νοέμβρη, κρίνοντας ότι δεν δικαιούται αποφυλάκιση αν δεν εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του.

Ο βαρυποινίτης προσέφυγε στο Συμβούλιο ζητώντας την «υφ’ όρων απόλυσή του» επικαλούμενος λόγους υγείας με βάση το άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου, που δίνει δυνατότητα σε περιπτώσεις ισοβιτών κρατουμένων με ποσοστό αναπηρίας 80% και εφόσον έχουν εκτίσει δέκα έτη, σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας, να εκτίουν το «υπόλοιπο της ποινής τους στην κατοικία τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Εφέτες κρίνουν ότι ναι μεν η περίπτωσή του Σάββα Ξηρού εμπίπτει στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν εξέλθει από τη φυλακή.

Η κρίση των δικαστικών λειτουργών για το θέμα είναι διαφορετική από εκείνην που διατύπωσε στην πρότασή του προς το Συμβούλιο ο αντιεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το άρθρο 110, καθώς, κατά την άποψή του, ο νομοθέτης δεν περιλαμβάνει στις ευνοϊκές διατάξεις του όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως ο 55χρονος βαρυποινίτης της 17 Νοέμβρη. Κατά την εκτίμηση του εισαγγελέα, αν ο Ξηρός αφεθεί ελεύθερος “θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος”, καθώς εκεί κατατείνει η προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μετανοήσει “καθόσον οι από μέρους του κατά καιρούς δηλώσεις προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης, δεν πείθουν”.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.