Έκκληση ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου στους ξενοδόχους να κάνουν προσλήψεις για να πάρουν οι εργαζόμενοι το επίδομα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Μια πολύ διαφορετική κατάσταση έχουν να διαχειριστούν και οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι με πολλά ξενοδοχεία να είναι πολύ πιθανό πως δεν θα ανοίξουν και χιλιάδες εργαζόμενων να μην γνωρίζουν ακόμα και τώρα, μέσα Ιουνίου, πως θα συνεχιστεί για τους ίδιους η φετινή τουριστική σεζόν.

Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου κ. Γαρεφαλλάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως ακόμα και το επίδομα των 534 ευρώ το οποίο έχει προβλεφθεί και για εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό σε περίπτωση που δεν εργαστούν, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, αφού για να το πάρουν θα πρέπει οι εργαζόμενοι να προσληφθούν από τους παλιούς τους εργοδότες στην περίπτωση που τα ξενοδοχεία δεν ανοίξουν.

Αυτή η διαδικασία της πρόσληψης σε κλειστές επιχειρήσεις είναι κάτι που φαίνεται πως φοβίζει ορισμένους ξενοδόχους τόνισε ο κ. Γαρεφαλλάκης και έτσι ενώ είναι ξεκάθαρο πως οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν κανένα κόστος, αφού τα χρήματα πληρώνονται από το κράτος, διστάζουν να προσλάβουν τους παλιούς τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται το επίδομα των 534 από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο.

Οι ξενοδόχοι όπως είπε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, είχαν προσπαθήσει να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων, και τώρα, τόνισε, αυτό πρέπει να το κάνουν πράξη και να μη μείνουν μόνο στα λόγια, καλώντας κάθε ξενοδόχο του νομού να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να ωφεληθούν σε περίπτωση που δεν δουλέψουν.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.