Έκκληση και συλλογή υπογραφών για τα προβλήματα της οδού Μ. Κατράκη στην Ιεράπετρα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Γονείς, καθηγητές, περίοικοι και μη της οδού Κατράκη, στην Ιεράπετρα κατέθεσαν σήμερα ένα έγγραφο-έκκλήση προς τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας, στο Δήμο Ιεράπετρας (υπόψη κ.Δημάρχου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και Δ.Σ Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας) σχετικά με τη μεγάλη επικινδυνότητα της οδού που βιώνουν τα τελευταία χρόνια, μαζί με συνημμένες 8 σελίδες υπογραφών.

Λόγω των μέτρων προστασίας ενάντιας στην πανδημία του ιού COVID 19 δεν έχουν ακόμα συλλεχθεί και κατατεθεί στο σύνολό τους όλες οι υπογραφές ειδικά από μαθητές, μέλη αθλητικών συλλόγων και καθηγητές/γυμναστές τους.

Αναλυτικότερα:

Η οδός Εμμανουήλ Κατράκη, παράλληλη της περιφερειακής οδού Κύπρου, που ξεκινά από την οδό Οδυσσέα Ελύτη και καταλήγει στην έξοδο της πόλης προς Γρά Λυγιά, είναι ένας δρόμος  πλάτους, που κυμαίνεται από έξι ως δυόμιση μέτρων περίπου,  καθώς υπάρχει μια απαλλοτριωμένη οικία στην μία πλευρά, που κόβει στο μισό το εύρος του δρόμου. Λειτουργεί ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης,  με ποδηλατόδρομο από τη μεριά των γηπέδων και στερείται πεζοδρομίου και από τις δύο πλευρές.

Ο δρόμος αυτός  χρησιμοποιείται καθημερινά από τους μαθητές των Λυκείων που βρίσκονται κοντά, αλλά και άλλων σχολείων της περιοχής, ειδικά  του 2ου Γυμνασίου και 1ου Δημοτικού, αλλά και από τα συνοδευόμενα από τους γονείς τους νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας.  Υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, αλλά χρησιμοποιείται όλες τις ώρες μέχρι πολύ αργά τη νύχτα, από παιδιά και ενήλικες που αθλούνται στο Μισεδάκειο Γήπεδο ποδοσφαίρου, στα Δημοτικά Γήπεδα Τένις, σε Ποδοσφαιρικές ακαδημίεςσχολή χορού και στο Βουζουνεράκειο Στάδιο. Ο δρόμος επιβαρύνεται επίσης από τη χρήση του ως είσοδος και έξοδος στο δημοτικό πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στο 2ο Νηπιαγωγείο.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες  επικίνδυνων περιστατικών  και διενέξεων ανάμεσα σε πεζούς, μαθητές και μη, που κινούνται αναγκαστικά στο οδόστρωμα,  οδηγούς Ι.Χ. και φορτηγών, ποδηλατών και μοτοσικλετιστές.

Εφιστούμε την προσοχή  σε κάθε αρμόδιο για  την μεγάλη επικινδυνότητα του δρόμου, λόγω της έλλειψης πεζοδρομίου, του μικρού πλάτους του δρόμου και του ελλιπούς φωτισμού του.  Τονίζουμε επίσης, ότι δεν υπάρχει στην περιοχή μέριμνα για απορροή των υδάτων και σε περίπτωση βροχής, ο συγκεκριμένος δρόμος συγκεντρώνει νερά από όλη την γύρω ανυψωμένη περιοχή και γίνεται πρακτικά αδιάβατος.

Έχουμε λάβει πολλές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις για πεζοδρόμηση όλης της οδού, για δημιουργία πεζοδρομίου, για μετατροπή του σε ήπιας κυκλοφορίας. Τίποτα από αυτά δεν έχει υλοποιηθεί και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.

Ζητάμε να φροντίσετε άμεσα για την δημιουργία πεζοδρομίων στο δρόμο αυτό, τουλάχιστον στην μία πλευρά του, για τον επαρκή φωτισμό του δρόμου και  την κυκλοφοριακή ρύθμισή του, ώστε να είναι ασφαλής για τους μαθητές που τον χρησιμοποιούν και κάθε δημότη-κάτοικο της περιοχής.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.