Έκκληση για δωρεές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου για να στηριχθεί η δικαστική προσφυγή κατά του νέου δρόμου στο ΣτΕ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου υπερασπιζόμενος την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας, όπως επίσης το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του οικισμού που ανατρέπεται ριζικά με τον τρόπο που επιχειρείται η χάραξη και η κατασκευή του Β.Ο.Α.Κ., ο οποίος θα διασχίζει από δυτικά έως ανατολικά και θα διχοτομεί με καταστροφικό τρόπο σημαντικό τμήμα του παραγωγικού ιστού μέσα στις ελαιοκαλλιέργειες στο πεδινό τμήμα βόρεια του οικισμού σε μήκος 3,5χιλ. περίπου, προσφέρει το ποσό των 500 ευρώ προκειμένου οι κάτοικοι του τοπικού διαμερίσματος Καβουσίου να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ) για να την ακύρωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τμήματος αυτού και την επανεξέταση της μελέτης με κοινή διαβούλευση.

Η προσφορά των 500 ευρώ απεικονίζει την περιορισμένη δυνατότητα που πολιτιστικού συλλόγου σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και του πλήθους των οικονομικών υποχρεώσεων που καλείται να καλύψει ενόψει του επικείμενου προγράμματος για την ανάδειξη και προβολή του τοπικού πολιτισμού στο κέλυφος του παλαιού δημοτικού σχολείου.

Η παρατεταμένη καραντίνα με τις συνακόλουθες επιπτώσεις  οδήγησε στην έλλειψη πόρων από την διοργάνωση εκδηλώσεων, έκτακτων ενισχύσεων αλλά και τη μη καταβολή πλέον των εισφορών των μελών-όπως ορίζει το καταστατικό του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κος. Μιχάλης Δερμιτζάκης, αρχιτέκτων-μηχανικός, εκπροσωπεί τον πολιτιστικό σύλλογο ως επιστημονικός σύμβουλος στην επιτροπή που συγκροτήθηκε και έχει ως μέλη ακόμη τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καβουσίου, κο. Αντώνη Περβολαράκη, τον ιερέα της ενορίας Καβουσίου Εμμανουήλ Φρυσαλάκη και την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κα. Μαρία Χαλκιαδάκη, η οποία ορίστηκε και ως συντονίστρια του έργου που θα επιτελέσει η επιτροπή.

Ευελπιστώντας στην ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλλονται, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στην επιτροπή αγώνα που έχει συσταθεί για τον υψηλό αυτόν σκοπό και στην καθολική συμμετοχή της κοινωνίας μας-στο μέτρο της οικονομικής δυνατότητας του καθενός-να συμβάλλει στη συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται για την προσφυγή.

Από το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Δερμιτζάκης Μιχαήλ

Η Γενική Γραμματέας
Ταμπακάκη Αθηνά

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.