Έκθετος ο πρόεδρος του «Γηροκομείου» Ιεράπετρας μετά τις καταγγελίες απερχόμενου μέλους του Δ.Σ.

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Δεκεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Τη Δευτέρα το βράδυ κατέθεσε την παραίτησή του από τη θέση του ταμία αλλά και από μέλος της διοίκησης του Συλλόγου φίλων τρίτης ηλικίας κ. Μιχάλης Παπαδοπετράκης με αιχμές προς το πρόσωπο του προέδρου κ. Μιαούλη. Ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε ότι ο πρόεδρος ενεργούσε μόνος του και δεν υπήρχαν καθόλου άλλα περιθώρια συνεργασίας. Αν και στη θέση του ταμία από τον περασμένο Γενάρη που είχε εκλεγεί, πολλές φορές δεν ήξερε για πληρωμές που ο ίδιος ο πρόεδρος έκανε εν αγνοία του ταμία. Μετά από αυτές τις κινήσεις θεωρεί ότι ο ρόλος του ήταν διακοσμητικός.

Σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα χρέη της δομής είπε πως υπάρχει ανοικτή οφειλή σε εταιρεία που αγγίζει τις 8.000 ευρώ αλλά και οφειλές προς τους εργαζόμενους του τελευταίου διμήνου. Για το εργαζόμενο προσωπικό είπε ξεκάθαρα ότι μέσα σε κλίμα ανασφάλειας καθώς δούλευαν, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν 10 άτομα και ειδικά μετά την απόλυση της διοικητικής υπαλλήλου. Ακόμα όμως και ο αριθμός των ωφελουμένων έχει μειωθεί στους 46 με τα έξοδα να είναι περισσότερα από τα έσοδα αφού έχουν αποχωρήσει οι υψηλόμισθοι ηλικιωμένοι με αποτέλεσμα εκείνοι που έχουν παραμείνει να μη μπορούν να δίνουν πάνω από 350-400 ευρώ.

Η θέση του προέδρου σε όλα τα παραπάνω είναι πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς η πορεία της δομής συνεχίζεται σε μια πολύ καλή κατεύθυνση. Για τους εργαζόμενους απάντησε ότι οικιοθελώς αποχώρησαν αλλά και για τα 5 άτομα που έχουν μείνει τώρα στο συμβούλιο η άποψη του είναι ότι κανονικά το συμβούλιο είναι 7μελές αλλά και με τα 5 μέλη που έχουν μείνει θα συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις!

 

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως στο ΔΣ στις 17/01/20 είχαν εκλεγεί αλφαβητικά ο Γιακουμάκης Κωνσταντίνος, Δασκαλάκης Νικόλαος, Κουφάκης Εμμανουήλ, Μαλλιωτάκη Παρασκευή, Μιαούλης Νικόλαος, Παπαδοπετράκης Μιχαήλ και Σπηλιαρώτη Όλγα. Αναπληρωματικά μέλη ήταν η Καβουσανάκη Αντωνία, Κωστοπούλου Μαρία και Ραπάνης Γεώργιος. Μέχρι στιγμής έχουν παραιτηθεί οι 5( Δασκαλάκης, Κουφάκης, Μαλλιωτάκη, Παπαδοπετράκης και Κωστοπούλου) και παραμένουν οι υπόλοιποι 5 χωρίς να μπορούν να διοικήσουν νομίμως. Παράλληλα να σημειώσουμε ότι ακριβώς ένα χρόνο πριν η προηγούμενη διοίκηση της δομής κατέθεσε ενώπιον Δημάρχου σύσσωμη τις παρατήσεις της.
Περιμένουμε τις νεότερες ενέργειες των 5 μελών, ακόμα και αν χρειαστεί να παραδώσουν τη διαχείριση της δομής στο Δήμο της Ιεράπετρας.

ακουστε τα ηχητικά (εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.