Άνοιγμα στις 2 Ιουλίου για το Οstria, στις 15 το νέο Robinson Club στην Ιεράπετρα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Πολύ μειωμένες είναι οι προσδοκίες για τη φετινή τουριστική σεζόν στην Κρήτη  με το «άνοιγμα» του τουρισμού να έρχεται από τον Ιούλιο με την απελευθέρωση των διεθνών πτήσεων στα αεροδρόμια του νησιού.

Στις 2 Ιουλίου αναμένεται και το άνοιγμα του ξενοδοχείου Ostria στην Ιεράπετρα το οποίο είναι αυτό που σε μεγάλο βαθμό δίνει το ρυθμό στην τουριστική κίνηση της περιοχής. Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Τζαράκης ανέφερε πως η το άνοιγμα της μονάδας έρχεται 2 μήνες μετά το αναμενόμενο άνοιγμα, το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει στις 2 Απριλίου με το 45% της τουριστικής σεζόν να έχει ήδη χαθεί όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η προετοιμασία που έχει γίνει στο ξενοδοχείο ώστε να είναι έτοιμο να λειτουργήσει με τους νέους υγειονομικούς όρους λειτουργίας είναι τεράστια, έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται σεμινάρια για το προσωπικό.

Το λειτουργικό κόστος από τα υγειονομικά μέτρα ο ίδιος το υπολογίζει στο 8-10% του τζίρου του ξενοδοχείου με τα χρήματα αυτά να μην μεταφέρονται ως αυξήσεις στους φετινούς πελάτες αφού τα τουριστικά πρακτορεία ήδη πιέζουν για χαμηλότερες τιμές.

Ο κ. Τζαράκης ανέφερε πως στην περιοχή της Ιεράπετρας θα είναι ευτύχημα αν ανοίξει το 50% των ξενοδοχειακών μονάδων. Το SunWing στο Μακρύ Γιαλό κινδυνεύει να μην ανοίξει όπως είπε λόγω των μεγάλων προβλημάτων στη Σκανδιναβική Αγορά, ενώ το νέο ξενοδοχείο της Robinson με το οποίο μέσω τις ΤUI, θα συνεργάζεται και με το Οstria, έχει ανακοινώσει πως θα να ανοίξει στις 15 Ιουλίου, πάντα εκτός απροόπτου.

Το στοιχείο που θα κρίνει την πορεία της τουριστικής σεζόν από εδώ και πέρα είναι αναμφίβολα ο αριθμός των κρουσμάτων τόνισε ο κ. Τζαράκης, αφού σε περίπτωση που παρατηρηθεί είτε τοπικά είτε γενικά μια σημαντική αύξηση όλα τα δεδομένα θα αλλάξουν για τον τουρισμό της χώρας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.