«Άνιση μεταχείριση των Περιφερειακών καναλιών»


0
(0)

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ.Β.Κεγκέρογλου προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα ενημέρωσης για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Τηλεόραση

Ο κ.Κεγκέρογλου κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Τηλεόραση μένει εκτός της κάλυψης των «Λευκών Περιοχών», αφού πριν από περίπου ένα μήνα η κυβέρνηση ενεργοποίησε μια ψηφιακή πλατφόρμα για την πρόσβαση των κατοίκων, που δεν έχουν σήμα, στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Η διαδικασία αυτή δεν συμπεριλαμβάνει πολλά περιφερειακά κανάλια,  παρά το γεγονός ότι η Περιφερειακή Τηλεόραση διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενημέρωση και συμβάλλει στη πολυφωνία και την ψυχαγωγία, προάγοντας παράλληλα  τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών της Ελληνικής Περιφέρειας  στην επικοινωνία, στην συγκοινωνία, στην παραγωγή, στις υποδομές αλλά και στις συνθήκες ζωής.

Η άνιση αυτή μεταχείριση έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση προβλημάτων και τον εξαναγκασμό των μικρών περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών να καταβάλλουν υψηλό αντίτιμο σε παρόχους για να εκπέμπουν δορυφορικά.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ.Κεγκέρογλου ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό, επιπλέον, άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης της Περιφερειακής τηλεόρασης καθώς και συγκεκριμένες ενέργειες για την αποκατάσταση του άδικου αποκλεισμού της περιφερειακής τηλεόρασης από την πλατφόρμα με τίτλο : «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Ο κ.Κεγκέρογλου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής την επιστολή της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας  που κάνει λόγο  για άδικο, παράλογο και παράνομο αποκλεισμό.

Ο αρμόδιος Υπουργός  με την απάντηση του, ουσιαστικά παρέπεμψε τα περιφερειακά κανάλια στον ιδιώτη, αποκρύπτοντας το υψηλό κόστος που επωμίζονται από την διαδικασία αυτή. Επιπλέον, δεσμεύτηκε στο κ.Κεγκέρογλου ότι τέλος του 2022 θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός και θα υπάρχουν άδειες λειτουργίες στα Περιφερειακά μέσα ενώ προανήγγειλε ότι επίκειται άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την επιτάχυνση και διευκόλυνση της διαδικασίας ρύθμισης οφειλών στον ΕΔΟΕΑΠ.

 

Βίντεο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια:

 

https://youtu.be/JuhyOr5gu90

Αρνείται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την αύξηση του ποσού αποζημίωσης ανά κυψέλη για τους μελισσοκόμους.

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ.Β.Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των μελισσοκόμων της Κρήτης.

Ο κ.Κεγκέρογλου κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, επεσήμανε ότι ένας από τους κλάδους που επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού και σήμερα βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής είναι αυτός της μελισσοκομίας και ιδιαίτερα της Κρήτης. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής τόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλλε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνετέλεσαν στη μείωση της παραγωγής ενώ η κλιματική Αλλαγή, η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και η ανομβρία εντείνουν το πρόβλημα.

Ο Βουλευτής, ανέφερε στην Υφυπουργό ότι την Δευτέρα, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε την καταστροφή των μελισσοκόμων της Κρήτης, αφού και τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, δείχνουν μείωση του κύκλου εργασίας τους και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η κοινή Υπουργική απόφαση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των μελισσοκόμων με ποσό ύψους 3.2 εκ Ευρώ και συγκεκριμένα 3,39 ευρώ ανά κυψέλη και ζήτησε την αύξηση του ποσού ανά κυψέλη, ιδιαίτερα για τα νησιά και την Κρήτη, όπως άλλωστε επιτάσσει το Σύνταγμα και η ρήτρα νησιωτικότητας, καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Η Υφυπουργός αφού ευχαρίστησε τον κ.Κεγκέρογλου για την ερώτηση του, είπε ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι έτοιμη και αναμένεται η τυπική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ αρνήθηκε την αύξηση του ποσού αποζημίωσης ανά κυψέλη για τους μελισσοκόμους, επικαλούμενη την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος μελισσοκομίας από 6 εκ. σε 12εκ. Ευρώ.

 

Βίντεο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια:

 

https://youtu.be/Ysc8bxAnHrE

«Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του ΚΑΗ Ν. Καζαντζάκης »

Με ερώτηση  προς το Υπουργείo Υποδομών και Μεταφορών, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του ΚΑΗ Ν. Καζαντζάκης.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

 

«Κύριε Υπουργέ ,

 

Με αφορμή το κύμα των υψηλών  θερμοκρασιών που πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύονται και σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε σημαντικές υποδομές της χώρας όπως αυτή του ΚΑΗ Ν. Καζαντζάκη αναφορικά με την ανεπαρκή λειτουργία κλιματισμού σε χώρους εσωτερικά του αερολιμένα.

Οι τυχόν βλάβες που ανακύπτουν δρομολογούνται μεν, αλλά με ρυθμούς που δεν αρμόζουν στο δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ελλάδας όπου για το 2020 εξυπηρέτησε 2.398.264 επιβάτες (1.196.301 αφίξεις και 1.201.963 αναχωρήσεις), παρουσιάζοντας μείωση 70% σε σχέση με το 2019 καθώς η διαχείριση των σχετικών κονδυλίων για τις περιπτώσεις αυτές γίνεται κεντρικά κι όχι τοπικά.

 

Επειδή σε τεχνικά προβλήματα τέτοιου τύπου δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις που ζημιώνουν άδικα το προφίλ αυτής της  υποδομής.

 

Επειδή για το νησί της Κρήτης η πρώτη εικόνα και επαφή για τους επισκέπτες μας είναι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

 

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

 

  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για την οικονομική χρηματοδότηση της ΥΠΑ ώστε να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό τα τεχνικά  προβλήματα  που προκύπτουν στα υπό τον έλεγχο της ΥΠΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ και ειδικά στον ΚΑΗ Ν. Καζαντζάκης Ηρακλείου και σε τι συγκεκριμένες  ενέργειες θα προβείτε   για να μπορούν να εγκρίνονται άμεσα επείγοντα κονδύλια επισπεύδοντας τις γραφειοκρατικές σημερινές  διαδικασίες;
  • Ποιος ο συνολικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης για όλα τα αεροδρόμια της χώρας σε παρόμοιες περιπτώσεις για να μην  επιβαρύνουν την κατάσταση τους;
  • Πότε θα ενισχυθεί με προσωπικό ο αερολιμένας Ηρακλείου για την φετινή τουριστική περίοδο;».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *