«Άμεση στελέχωση του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου».


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Αυγούστου 2022 by manos (seo)-admin

Mε ερώτηση που κατέθεσε προς τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την άμεση στελέχωση του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους γονείς των παιδιών που παρακολουθούνται από γιατρούς του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου, η αδυναμία να χορηγηθούν γνωματεύσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για τις θεραπείες τους, μέσω ΕΟΠΥΥ σε συμβεβλημένους ιδιώτες.

Το πρόβλημα σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του Γραμματέα του συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου, οφείλεται στη γενικότερη υποστελέχωση, στην έλλειψη παιδοψυχίατρων και τη διαθεσιμότητα του αναπληρωτή διευθυντή λόγω μη εμβολιασμού που δεν αναπληρώθηκε, ενώ η διευθύντρια του κέντρου, με πρόσφατη επιστολή της, εκτός από την περιγραφή του προβλήματος προτείνει και λύσεις.

Επειδή το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου καλείται να καλύψει τις ανάγκες δύο Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου και

επειδή το πρόβλημα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ψυχική υγεία των παιδιών και προκαλεί μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος στις οικογένειες τους.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί,

-Τι θα πράξετε άμεσα για την αξιοποίηση των προτάσεων και την στελέχωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου για την επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του;».

Να δοθεί ξανά η δυνατότητα ρύθμισης αποπληρωμής οφειλών δανείων που χορηγήθηκαν από ιδία κεφάλαια του ΟΕΚ

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τo Υπουργείo Εργασίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να δοθεί ξανά η δυνατότητα ρύθμισης αποπληρωμής οφειλών δανείων που χορηγήθηκαν από ιδία κεφάλαια του ΟΕΚ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

Τα αρνητικά αποτελέσματα της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης, επιδεινώθηκαν από την πανδημία και ιδιαίτερα από το κύμα ακρίβειας που επιβαρύνει και προκαλεί ανυπέρβλητα εμπόδια στους πλέον αδύναμους.

Όπως γνωρίζετε οι δικαιούχοι των προγραμμάτων του ΟΕΚ για την απόκτηση κατοικίας, ανήκουν στην κατηγορία των εργαζομένων και των ανέργων που έχουν οικογένειες με παιδιά και έχουν καταβάλει εισφορές υπέρ Εργατικής Κατοικίας και πολλοί απ’ αυτούς δεν είχαν και δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις καταβολής των δόσεων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται πολλές οφειλές.

Αξιολογώντας ως θετικά τα αποτελέσματα των ρυθμίσεων αποπληρωμής οφειλών και δανείων που χορηγήθηκαν από ιδία κεφάλαια του ΟΕΚ και ίσχυαν για το 2012 και το 2018, όταν δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες δικαιούχους να ρυθμίσουν τις οφειλές ή και να αποπληρώσουν τα δάνεια και να δρομολογήσουν τις οριστικές μεταβιβάσεις σ’ αυτούς των ακινήτων, εκτιμούμε ότι πρέπει να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία για τον ίδιο σκοπό.

Επειδή οι ρυθμίσεις αυτές εκτός από τη διευκόλυνση των δανειοληπτών του ΟΕΚ αποφέρουν και έσοδα στον ΟΑΕΔ

 

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

 

Προτίθεστε να επαναφέρετε την ισχύ των ρυθμίσεων αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών του ΟΕΚ από ιδία κεφάλαια και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.