«Άμεση καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στις αγροτικές καλλιέργειες στον Ν.Ηρακλείου».

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Mε ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεση καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στις αγροτικές καλλιέργειες στον Ν.Ηρακλείου.

Αναλυτικά το κείμενο της  ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο του Νομού Ηρακλείου, με τους καλλιεργητές να διαπιστώνουν ότι η πρόσφατη κακοκαιρία  που καταγράφηκε τις προηγούμενες μέρες και στην Κρήτη, έπληξε σε μεγάλο βαθμό τις καλλιέργειες και τα αμπέλια τους.

Ιδιαίτερα, οι πρώιμες ποικιλίες αμπελιού επλήγησαν ανεπανόρθωτα σε βόρειες και νότιες περιοχές του Νομού Ηρακλείου, αφού τα φύλλα που προστατεύουν το μικρό σταφύλι κάηκαν από τα χιόνια και το ψύχος.

Επιπλέον, καταστροφές παρατηρούνται και σε άλλες καλλιέργειες π.χ(θερμοκηπιακές κ.α)σε όλο τον νομό Ηρακλείου.

Επειδή οι αγρότες σε όλη τη χώρα  αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, αφού δέχονται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Επειδή το ποσοστό ζημιάς, όπως αναφέρουν οι παραγωγοί, είναι αρκετά μεγάλο και κρίνεται άκρως απαραίτητη η άμεση διενέργεια εκτιμήσεων των ζημιών από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ,

επειδή έχουν πληγεί όλες οι πρώιμες ποικιλίες

 

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

 

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να  προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία και να καταβληθούν οι  αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς;».

 

«Η φαύλη και πελατειακή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μεταφέρει βίαια τους μόνιμους εργαζόμενους του Υπ. Δικαιοσύνης στο «Ελληνικό Κτηματολόγιο», τους υπαλλήλους του οποίου μετατάσσει σε άλλους φορείς».

Ο  Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου μετά από την ενημέρωση που είχε από τους εργαζόμενους στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου Κρήτης, για την αδικία που διαπράττει η κυβέρνηση εις βάρος των  εργαζομένων στα έμμισθα  Υποθηκοφυλακεία της χώρας, κατέθεσε ερώτηση  προς τα Υπουργεία  Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και  ζητά την αποκατάσταση της.

 

Αναλυτικά το κείμενο της  ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της χώρας που καταργούνται και του «Ελληνικό Κτηματολόγιο» που θα έχει πλέον τις αρμοδιότητες είναι χαρακτηριστική και επιβεβαιώνει τη φαύλη και πελατειακή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, οκτώ (8) εργαζόμενοι στο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου και εξήντα περίπου σε όλη τη χώρα, που έχουν προσληφθεί στην μεγάλη πλειοψηφία τους με διαγωνισμό ΑΣΕΠ, υπηρετούν ως μόνιμοι δικαστικοί υπάλληλοι του Υπ. Δικαιοσύνης.

Μέχρι 31/08/21 έχουν μεταταχθεί σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης βάση του ν. 4512/18 ο οποίος προβλέπει ότι θα παραμείνουν στο υποθηκοφυλακείο έως την κατάργησή του.

Την ίδια ώρα το Ελληνικό Κτηματολόγιο που αναλαμβάνει τεράστιο έργο, όχι μόνο δεν στελεχώνεται με 900 νέες προσλήψεις που είχαν εξαγγελθεί αλλά αποδυναμώνεται περαιτέρω με αποχωρήσεις και μετατάξεις σε άλλους φορείς.

Με τον νόμο 4876/21, νομοθετήθηκε η φαυλότητα, αφού αφενός επιτρέπουν την αποχώρηση των υπαλλήλων από τον ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο μέσω κινητικότητας, εφόσον είχαν λάβει μετάταξη και ΚΑΔ για ΦΕΚ έως 31/8/2021 και αφετέρου απαγόρευσαν στους υπαλλήλους του έμμισθου Υποθηκοφυλακείου να μεταφερθούν στις υπηρεσίες του Υπ. Δικαιοσύνης για τις οποίες είχαν εκδοθεί αποφάσεις  τοποθέτησης  και είχαν  λάβει ΦΕΚ μέχρι την ίδια ημερομηνία και επιπλέον τους υποχρεώνουν να μείνουν μονίμως σε ένα φορέα που ποτέ δεν επέλεξαν.

Η διαχείριση αυτή του ανθρώπινου δυναμικού των Υποθηκοφυλακείων και του Κτηματολογίου είναι απόλυτα αντισυνταγματική, φαύλη και πελατειακή, αφού οδηγεί  εκτός Κτηματολογίου εργαζόμενους που  επέλεξαν να εργάζονται στο Κτηματολόγιο και μεταφέρει δια της βίας στο Κτηματολόγιο εργαζομένους που έχουν επιλέξει να εργάζονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ.

Επειδή με τη φαύλη και πελατειακή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μένει χωρίς στελέχωση το Ελληνικό Κτηματολόγιο αλλά και τα δικαστήρια της Χώρας που μάλιστα εντάχθηκαν στην κινητικότητα ως φορείς υποδοχής

Επειδή υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για το Υπουργείο Δικαιοσύνης στα έμμισθα υποθηκοφυλακεία μεταφέρονται βίαια και αντισυνταγματικά σε άλλους φορείς και αναζητούνται άλλοι υπάλληλοι για να καλύψουν τα κενά στη δικαιοσύνη

 

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

1)Προτίθεστε να αποκαταστήσετε την αδικία που συντελείτε εις βάρος των εργαζομένων  των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της χώρας που καταργούνται και αντί να μεταφέρονται βιαίως και ακούσια στο «Ελληνικό Κτηματολόγιο», παρά την ρητή πρόβλεψη του άρθρου 20 του ν.4512/18, να τοποθετηθούν σύμφωνα με το ΦΕΚ μετάταξης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;

2)Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την περαιτέρω στελέχωση του Ελληνικού Κτηματολογίου που έχετε εξαγγείλει εδώ και καιρό αλλά δεν έχετε πραγματοποιήσει, πέραν των 100 προσλήψεων που είναι σε εξέλιξη, οι οποίες δεν επαρκούν, δεδομένου του τεράστιου όγκου εργασίας αλλά και της ευθύνης που επωμίζονται οι εργαζόμενοι;».

 

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.