«Άμεση δημιουργία νέων ΜΕΘ και ανακαίνιση και αναβάθμιση παλαιού κτιρίου Βενιζέλειου Νοσοκομείου».


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεση δημιουργία νέων ΜΕΘ και ανακαίνιση και αναβάθμιση παλαιού κτιρίου Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ξεκίνησε και η μετεγκατάσταση στους νέους χώρους που αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα σύμφωνα με  τον προγραμματισμό της διοίκησης, κλινικών και άλλων δραστηριοτήτων που μέχρι τώρα στεγάζονται στο παλαιό κτίριο και έτσι γίνεται απόλυτα εφικτή η ανακαίνιση και αναβάθμισή των χώρων συνολικής επιφάνειας 2.000 τμ που κενώθηκαν.

Επειδή οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ στην Κρήτη είναι μεγάλες και σε διπλάσιο σχεδόν αριθμό σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ από τις 55 που λειτουργούν σήμερα, με δεδομένο:

α) Τον νησιώτικο χαρακτήρα της Κρήτης, τα νοσοκομεία της οποίας εξυπηρετούν και άλλα νησιά

β) Το γεγονός ότι ο πληθυσμός των 650.000 μόνιμων κατοίκων αυξάνεται σε 930.000 τουλάχιστον για το διάστημα της τουριστικής περιόδου από τον Μάιο έως των Οκτώβριο Επειδή οι χώροι που κενώνονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο εφάπτονται των κλινών ΜΕΘ που λειτουργούν ήδη και

Επειδή η Διοίκηση του Βενιζέλειου εκ των ενόντων με τη στήριξη της ΥΠΕ, προσπαθεί για τη δημιουργία κάποιων κλινών ΜΕΘ

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Προτίθεστε να αναθέσετε άμεσα την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών αλλά και των έργων για την ανακαίνιση και αναβάθμιση του παλαιού κτιρίου;

2.Έχετε τη βούληση να προωθήσετε και να χρηματοδοτήσετε ανεξάρτητα και κατά προτεραιότητα την άμεση δημιουργία νέων μονάδων ΜΕΘ με σημαντικό αριθμό νέων κλινών ΜΕΘ και πόσων; (12, 18, 24; ), αξιοποιώντας μέρος του χώρου που κενώθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο;».

Στήριξη των περιοχών Οροπεδίου Λασιθίου, Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδας, με άμεση χρηματοδότηση των ΟΤΑ για αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και μέτρα στήριξης-ανακούφισης των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Στήριξη των περιοχών Οροπεδίου Λασιθίου, Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδας, σύμφωνα με το πλαίσιο αποζημιώσεων του Ιανού, με άμεση χρηματοδότηση των ΟΤΑ για αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και μέτρα  στήριξης -ανακούφισης των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

 Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, και Οικονομικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά στήριξη των περιοχών Οροπεδίου Λασιθίου, Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδας, σύμφωνα με το πλαίσιο αποζημιώσεων του Ιανού, με άμεση χρηματοδότηση των ΟΤΑ για αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και μέτρα  στήριξης -ανακούφισης των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Τεράστιες καταστροφές έχουν προκαλέσει τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Κρήτη και συγκεκριμένα  στις Περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου (Οροπέδιο Λασιθίου) και Ηρακλείου (Δήμος Μινώα Πεδιάδας και Δήμος Χερσονήσου).

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα, στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, σε αποθήκες και εγκαταστάσεις, ακόμη και στις οικίες των πολιτών.

Επιπλέον, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν φέτος σε όλους τους νομούς του νησιού  υπάρχει μεγάλη μείωση της παραγωγής γάλακτος, τεράστιες απώλειες σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο με συνέπεια οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης  ζήτησαν την κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Την ίδια ώρα, τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ καλούνται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να διαπιστώσουν την καταστροφή και να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις.

Επειδή το μέγεθος των καταστροφών είναι πολύ μεγάλο, εύλογα οι πληγέντες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και

επειδή οι Δήμοι και η Περιφέρεια Κρήτης καλούνται να ανταποκριθούν στο μεγάλο έργο της αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές αλλά και της καταγραφής των ζημιών με ελλείψεις σε πόρους, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Επειδή οι ζημιές αυτές έρχονται λίγες μέρες μετά τις καταστροφές από την χαλαζόπτωση

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

1) Προτίθεται η Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την αυτοδιοίκηση, Δήμους-Περιφέρεια με τους απαραίτητους πόρους και να την ενισχύσει με το απαραίτητο τεχνικό-επιστημονικό προσωπικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην μεγάλη ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας των μελετών και γρήγορης κατασκευής των έργων;

2)Ποιο είναι το ύψος των πόρων που θα διατεθεί άμεσα στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση;

3)Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών-αγροτών που είδαν τις καλλιέργειες τους να πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα;

4) Τι προτίθεστε να πράξετε με τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή «απολέσθηκαν»;

5)Προτίθεστε να λάβετε μέτρα στήριξης πληγέντων κακοκαιρίας ανάλογα με εκείνα  που ελήφθησαν πρόσφατα στις περιοχές που επλήγησαν από τον Ιανό;

6)Τι άλλα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των πληγέντων (παράτασης προθεσμιών και αναστολή ρυθμισμένων οφειλών σε τράπεζες, εφορείες, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) προτίθεστε να λάβετε;».

«Να ενταχθούν «κυνήγι» και «ερασιτεχνικό ψάρεμα» στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπονται κατόπιν αποστολής σχετικού sms».

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να ενταχθούν «κυνήγι» και «ερασιτεχνικό ψάρεμα» στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπονται κατόπιν αποστολής σχετικού sms.

 Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και αντίδραση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) και όλων σχεδόν των κυνηγετικών συλλόγων της χώρας, έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης για απαγόρευση του κυνηγιού, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από το καθολικό Lockdown.

Υπενθυμίζουν, ότι σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα άρθρο 251, παρ.1 , ο οποίος είναι σε ισχύ, η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα σε όλη την επικράτεια αλλά και επί της ουσίας το  κυνήγι είναι από τις πιο μοναχικές αθλητικές δραστηριότητες.

Επειδή πρόκειται για αθλητική δραστηριότητα, η οποία έπρεπε να επιτρέπεται στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο κατόπιν αποστολής του σχετικού sms, τηρουμένων φυσικά των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής ασφάλειας.

Επειδή όπως υποστηρίζει και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και όλοι σχεδόν οι κυνηγετικοί σύλλογοι, η απόφαση απαγόρευσης είναι αυθαίρετή και στερείται κάθε ερείσματος και

Επειδή η μετακίνηση των κυνηγών μπορεί να γίνεται ακόμη και με τους τους συναθλητές κυνηγούς, με την τήρηση όλων των μέτρων και κανόνων προστασίας

Επειδή υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες αθλητικές κλπ που απαγορεύονται, όπως το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή ή τη βάρκα ή και υποβρυχίως και

Επειδή δεν υπήρξαν επιστημονικές εισηγήσεις απαγόρευσης του κυνηγιού και του ερασιτεχνικού ψαρέματος που θεωρούνται δραστηριότητες που ασκούνται κατά μόνας

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση της και να εντάξει το κυνήγι στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπεται κατόπιν αποστολής σχετικού sms στο 13033;

-Προτίθεστε να εντάξετε ως επιτρεπόμενη δραστηριότητα το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, τη βάρκα ή και υποβρυχίως;».

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.