Άμεση απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών από τη Χρυσή ζητά ο Δήμος Ιεράπετρας

1
(1)

Τελευταία ενημέρωση 1 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

Την άμεση απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται στη νήσο Χρυσή ζητά ο Δήμος Ιεράπετρας μετά το γεγονός των πρώτων κατεδαφίσεων που πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης το περασμένο Σάββατο.

Το έργο κατεδαφίσεων και απομάκρυνσης των υλικών από τη Χρυσή από τις 20 αυθαίρετες κατασκευές που έχει καταγθα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Mαρτίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας Μαρία Ρουμελιωτάκη μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για το θέμα αναφέροντας πως ο Δήμος δεν είχε κάποια ενημέρωση για τις κατεδαφίσεις που έγιναν το Σάββατο, τονίζοντας όμως πως όσες κατασκευές κατεδαφιστούν θα πρέπει εγκαίρως να έχουν απομακρυνθεί και να μη μείνει τίποτα στη Χρυσή μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Μετά από ενημέρωση που είχε η ίδια από τη διεύθυνση Δασών Λασιθίου έμαθε για την άδεια που είχε δοθεί για τις εργασίες αλλά και για την είσοδο ενός οχήματος (γουρούνα) που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των υλικών με την κα Ρουμελιωτάκη να υπογραμμίζει πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το όχημα να μπει στο κεδρόδασος.

Η κα Ρουμελιωτάκη ανέφερε πως από την πλευρά του Δήμου δεν θα παρασχεθεί καμία βοήθεια για απομάκρυνση υλικών, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν και για το λόγο αυτό θα υπάρχει επιτήρηση και ενημέρωση από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας για την εικόνα πάνω στο νησί.

Παράλληλα η αντιδήμαρχος άφησε υπόνοιες πως τα σκουπίδια που υπάρχουν στη Χρυσή μπορεί από «κάποιον» να καούν, και για το λόγο αυτό με αφορμή το τελευταίο δρομολόγιο του εργολάβου καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας που θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα τραβηχτούν φωτογραφίες για να φανεί η κατάσταση. Επίσης ανέφερε πως οι παράνομες κατασκευές πιθανότατα είναι περισσότερες από 20 όπως έχουν καταγραφεί από τη Διεύθυνση Δασών Λασιθίου.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

18

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.