«Άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων στις φυλακές Αλικαρνασσού».


0
(0)

Επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και οξυνθεί λόγω της πανδημίας στις φυλακές Αλικαρνασσού, τα κυριότερα από τα οποία είναι η έλλειψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες όλων των τμημάτων, ακατάλληλες εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες, υπερπληθυσμός κ.α.

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερα περιστατικά βίας από τους κρατούμενους κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων σημειώνονται  ενώ ο Πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων για άλλη μια φορά, με επιστολή του στην Πολιτική ηγεσία περιγράφει την ανασφάλεια των εργαζομένων και την απαξίωση των φυλακών, ζητώντας άμεσα λύσεις.

Επειδή είναι αδήριτη ανάγκη η άμεση και περαιτέρω στελέχωση των φυλακών αλλά και η συντήρηση και αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου

Επειδή η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και τους κρατούμενους.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Τι θα πράξετε για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί στις φυλακές Αλικαρνασσού, στελέχωση, εξοπλισμός, συντήρηση κτιρίου;
  • Τι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την στελέχωση της σωφρονιστικής υπηρεσίας αλλά και της εξωτερικής φρουράς;».

«Μέτρα στήριξης και πρωτοβουλίες προώθησης της Ελληνικής Σταφίδας».

Επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, με την οποία ζητά μέτρα στήριξης και πρωτοβουλίες προώθησης της Ελληνικής Σταφίδας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και με παραγωγούς, στην Κρήτη παραμένουν αδιάθετες  μεγάλες ποσότητες σταφίδας, περίπου 750 τόνοι στις εγκαταστάσεις των μεταποιητών αλλά και στις αποθήκες των παραγωγών.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών εκφράζουν την αγωνία τους τόσο για την διάθεση της σταφίδας αλλά και για την πληρωμή των παραγωγών, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση, αφού η ελληνική σταφίδα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις εισαγωγές από τρίτες χώρες, που είναι και φθηνότερο προϊόν αλλά και υποδεέστερο ποιοτικά.

Επειδή η υψηλή διατροφική αξία της ελληνικής σταφίδας έχει αναγνωριστεί διεθνώς, με αποτέλεσμα να θεωρείται σήμερα μία από τις πιο σημαντικές υπερτροφές που δεν πρέπει να λείπει από μια ισορροπημένη διατροφή

Επειδή παρά την υγειονομική κρίση και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις της σε όλους τους τομείς της οικονομίας, η σταφίδα δεν εντάχθηκε στους πληττόμενους ΚΑΔ, με συνέπεια οι παραγωγοί να αντιμετωπίζουν  σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

-Προτίθεσθε και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να λάβετε  μέτρα στήριξης της Ελληνικής Σταφίδας, ώστε να στηριχθεί το εγχώριο και ποιοτικό αυτό προϊόν; Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ενταχθεί ο κλάδος στους πληττόμενους;

-Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την προώθηση της Ελληνικής σταφίδας ώστε να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος μη απορρόφησης των μεγάλων συσσωρευμένων ποσοτήτων;».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *