«Άμεσες ενέργειες για το επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν με τρίμηνες συμβάσεις στα Νοσοκομεία της Κρήτης αλλά και όλης της χώρας».

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Με ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά άμεσες ενέργειες για το επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν με τρίμηνες συμβάσεις στα Νοσοκομεία της Κρήτης αλλά και όλης της χώρας.

 Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Τον Οκτώβριο του 2021 για την κάλυψη των αναγκών σε λοιπό πλην ιατρών επικουρικό προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων (νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές, καθαρίστριες κλπ )  στα Νοσοκομεία της Κρήτης αλλά και όλης της χώρας είχατε προβεί σε πρόσληψη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 4825/2021 (ΦΕΚ 157/Α’/2021)επικουρικού προσωπικού, για τρεις μήνες.

Οι προσλήψεις αυτές έγιναν, για να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που προέκυψαν από αποχωρήσεις, είτε λόγω παραιτήσεων, είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, συμβάσεις τις οποίες ανανεώσατε για ένα ακόμα τρίμηνο.

Οι εργαζόμενοι αυτοί μέσα στις συνθήκες της πανδημίας έδιναν και δίνουν αγόγγυστα, καθημερινά τη μάχη από θέσεις πρώτης γραμμής, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες-παρά τις αντιξοότητες- και έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αφού καλύπτουν βασικές λειτουργικές ανάγκες του ΠΑΓΝΗ, των Νοσοκομείων της Κρήτης, αλλά και όλων των Νοσοκομείων της χώρας.

Όπως είναι λογικό το γεγονός ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει είναι ορισμένου χρόνου και λήγουν πολύ σύντομα για τους περισσότερους και συγκεκριμένα στις 31/3/2022, δημιουργείται όχι μόνο εργασιακή και βιοποριστική ανασφάλεια στους εν λόγω εργαζόμενους αλλά και αβεβαιότητα ενώ η προδιαγεγραμμένη λήξη των συμβάσεών τους θα προκαλέσει δυσαναπλήρωτα κενά στην έρρυθμη λειτουργία στα Νοσοκομεία.

Μάλιστα, με την τελευταία τροπολογία που καταθέσατε στην Βουλή, ανανεώνετε τις συμβάσεις των 12μηνιτών, των 24μηνιτών και των πολύ παλαιότερων συμβάσεων λοιπού πλην ιατρών επικουρικού προσωπικού, μέχρι τις 31/12/2022 και εξαιρείτε αδικαιολόγητα και αναιτιολόγητα τους τριμηνίτες, παρότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες των Νοσοκομείων.

Επειδή όταν λήξουν οι συμβάσεις των τριμηνιτών θα επιδεινωθούν τα σοβαρά προβλήματα με τις βάρδιες και με την γενικότερη λειτουργία όλων των Νοσοκομείων της χώρας

Επειδή δυστυχώς πάγια επιλογή της κυβέρνησης είναι η κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού στον τομέα της υγείας με πρόχειρες και αποσπασματικές λύσεις όπως είναι οι προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μάλιστα τριμηνιτών, χωρίς κανένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο και τα Νοσοκομεία αθωράκιστα αλλά και τους εργαζόμενους  σε καθεστώς εργασιακής, βιοποριστικής ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Προτίθεστε και με ποιο τρόπο να δώσετε τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα του λοιπού πλην ιατρών, που υπηρετούν ήδη 3 και 3 μήνες ως επικουρικό προσωπικό, στα Νοσοκομεία της Κρήτης και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας;

2.Τι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε άμεσα τουλάχιστον για την παράταση των συμβάσεων τους και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

3.Σκοπεύετε να τους αντιμετωπίσετε όπως το υπόλοιπο λοιπό πλην ιατρών επικουρικό προσωπικό και να τους ακολουθούν στις παρατάσεις τους, ώστε να τους εξισώσετε γενικότερα στις συμβάσεις τους;».

«Στη Βουλή η επιστολή της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας για τις γερμανικές αποζημιώσεις από τον Βασίλη Κεγκέρογλου».

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης την επιστολή της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας με την οποία περιγράφονται με επάρκεια τα συνταρακτικά γεγονότα της 21ης Αυγούστου 1944, τότε που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, καταστράφηκαν ολοσχερώς σπίτια και λεηλατήθηκαν περιουσίες.

Η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας, ζητά από την πολιτεία να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να καταβληθούν επιτέλους αποζημιώσεις από το Γερμανικό Δημόσιο σε κάθε πληγέντα και στους απογόνους τους, ανάλογες με όσα πράγματι στερήθηκαν αυτοί παρανόμως κατά παράβαση τους δικαίου του πολέμου.

Ο κ. Κεγκέρογλου ζητά να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις της Ένωσης και να προβεί η πολιτεία στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της.

 Συν.(1) Η επιστολή της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας

Download (DOCX, 22KB)

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.