Άμεσα μέτρα στήριξης κρίσιμων δραστηριοτήτων του Τουρισμού


0
(0)

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα στήριξης κρίσιμων δραστηριοτήτων του Τουρισμού.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η ανάγκη για στήριξη του τουρισμού  που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας δεν αφορά μόνο τα ξενοδοχεία, τα καταλύματα, τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους αλλά και όλες τις επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουρισμό άμεσα ή έμμεσα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιχειρήσεων που πλήττονται ανεπανόρθωτα από την πανδημία είναι οι επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων, τουριστικών λεωφορείων αλλά και τα Επιβατηγά ΔΧ αυτοκίνητα.

Επειδή η στήριξη των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό είναι αναγκαία όπως και η ενίσχυση γενικότερα της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

-Τι μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε για τις επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό;

-Προτίθεστε να μειώσετε τον συντελεστή ΦΠΑ σε κρίσιμες δραστηριότητες του τουριστικού τομέα όπως ΦΠΑ ενοικιάσεως αυτοκινήτων, τουριστικών λεωφορείων, ΕΔΧ αυτοκινήτων ή ακόμη και το ΦΠΑ για τις κλίνες;»

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *