«Άμεσα μέτρα στήριξης για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους».

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά άμεσα μέτρα στήριξης για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

 Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει χιλιάδες αγρότες παραγωγοί και κτηνοτρόφοι από τον Έβρο ως την Κρήτη, αφού οι μεγάλες ανατιμήσεις σε συνδυασμό με τους υψηλούς έμμεσους φόρους εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής και οδηγούν σε αδυναμία συνέχισης της δραστηριότητας τους.

Μάλιστα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι σύλλογοι αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα, έχουν προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, χαρακτηρίζουν τις πολιτικές της Κυβέρνησης ελλιπείς και ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης τους.

Επιπλέον, η έλλειψη Εθνικού Σχεδίου παραγωγικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με την ανυπαρξία του αναγκαίου διαλόγου κρίσιμου για την εκπόνηση του αναγκαίου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ 2021-27 και η απουσία εμπροσθοβαρούς αξιοποίησης των πόρων του ταμείου ανάκαμψης δημιουργούν μεγάλη αβεβαιότητα και σοβαρότατη ανησυχία στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς και γενικά στις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα για το μέλλον τους.

Επειδή ο πρωτογενής τομέας είναι κρίσιμος για την ανάπτυξη της χώρας

Επειδή απαιτούνται άμεσες ενέργειες και μέτρα στήριξης  με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργέ:

1.Ποια αποτελεσματικά μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να  μειωθεί το κόστος παραγωγής και  ιδιαίτερα το κόστος ενέργειας για τους αγροτοκτηνοτρόφους;

2.Τι άλλα μέτρα στήριξης εξετάζετέ στο πλαίσιο ενός Εθνικού Σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης; Προτίθεστε να αποδεχθείτε τις προτάσεις που σας καταθέτουν  οι εκπρόσωποι των αγροτών και των κτηνοτρόφων;».

Στη Βουλή από τον Β. Κεγκέρογλου η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου Ηρακλείου

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Προστασία του Πολίτη την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου με την οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για την πρόσφατη διαταγή που εκδόθηκε σχετικά με την ενίσχυση Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων Χώρας και Αστυνομικών Υπηρεσιών σε περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος τονίζοντας ότι χρήζει άμεσης προσθήκης στην ανωτέρω διαταγή και το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου Ηρακλείου.

Επισημαίνουν ότι αντί η Υπηρεσία αυτή να ενισχυθεί έχει αντιθέτως υποστεί μεγάλο πλήγμα στο ένστολο δυναμικό της, καθώς κατά την θερινή περίοδο το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου Ηρακλείου αστυνομεύει περιοχή με πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και με μεγάλη συσσώρευση τουριστών.

Αιτούνται την άμεση τροποποίηση της ανωτέρω διαταγής και να συμπεριληφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου καθώς και να ενισχυθεί με Αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, καθώς η οικεία Αστυνομική Διεύθυνση είναι αδύνατο να επιφορτιστεί εξολοκλήρου με την υποχρέωση αυτή λόγω υποστελέχωσης του συγκεκριμένου Τμήματος.

Ο κ. Κεγκέρογλου ζητά να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της Ένωσης και να ενισχυθεί με προσωπικό το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου Ηρακλείου

Download (DOC, 629KB)

«Είχε ζητήσει ως όφειλε το Υπουργείο Εργασίας από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας την διερεύνηση των καταγγελλομένων εδώ και καιρό για το Γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά;».

Eρώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου.

 Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων έχει ως εξής:

«Σύσσωμη η κοινή γνώμη της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της χώρας έχει συγκλονιστεί από τις αποκαλύψεις για το Γηροκομείο – «κολαστήριο» στα Χανιά.

Και ενώ η Δικαιοσύνη, έστω και με αργούς ρυθμούς, προχωρεί στη διερεύνηση  και τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τους κατηγορούμενους, το Υπουργείο Εργασίας δηλώνει μεν εμβρόντητο, κρύβεται όμως πίσω από την Περιφέρεια Κρήτης, χωρίς να ενημερώνει για τις δικές του ενέργειες ως καθ’ ύλην αρμόδιο.

Συγκεκριμένα, όπως ζήτησα και κατά την ομιλία μου στη Βουλή στις 17-02-2022, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οφείλει να ενημερώσει  αν μετά τις καταγγελίες  που έφτασαν στα Υπουργικά γραφεία, από πέρυσι τουλάχιστον, κατά τις δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας, ζήτησε ως όφειλε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και την όλη υπόθεση και αφού με τον ν.4622/19 για το επιτελικό κράτος,  έχει ενσωματωθεί σε αυτήν το ΣΕΥΚΠ και οι ελεγκτικές αρμοδιότητες του για τον τομέα της Πρόνοιας, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και

 

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προχωρήσατε για τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, αξιοποιώντας τα θεσμικά εργαλεία της πολιτείας και συγκεκριμένα την Εθνική Αρχή διαφάνειας του ν.4622/19;

-Ποιες διοικητικές διαδικασίες ακολουθήθηκαν μετά που ήρθαν σε γνώση σας τα καταγγελλόμενα;

Και παρακαλώ για την ενημέρωση της Βουλής και των πολιτών να καταθέσετε το αίτημα που αποστείλατε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το (τυχόν) πόρισμα που εξέδωσε.».

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.