«Άμεσα η διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης για την επίλυση του ζητήματος της ΣΣΕ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης».


0
(0)

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε χθες η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την παράταση της ΣΣΕ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης με τους τουριστικούς πράκτορες και τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι η ΣΣΕ Εργασίας των 500 περίπου οδηγών που έληξε την 31/3/2020 και στη συνέχεια με διάταξη νόμου παρατάθηκε για τρεις μήνες, συνεχίζει να ισχύει λόγω μετενέργειας για 3 μήνες ακόμη, ήτοι μέχρι 30/9/2020.  Αυτή η –ορθή- ερμηνεία της εργατικής νομοθεσίας, εφόσον υιοθετηθεί από το Υπουργείο θα έχει ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση της εργασιακής και κοινωνικής ειρήνης, προϋποθέσεων εκ των ων ουκ άνευ για την εύρυθμη λειτουργία του τουρισμού στην Κρήτη σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την τοπική κοινωνία και τη χώρα μας. Θα έχει, επιπλέον, ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων προκειμένου εργαζόμενοι και εργοδότες να διαβουλευθούν σε ομαλές συνθήκες και να καταλήξουν αφενός σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία και αφετέρου .

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο βουλευτής και, εφόσον το Υπουργείο διαφωνεί με αυτή την ερμηνεία της εργατικής νομοθεσίας, οφείλει τουλάχιστον να ανταποκριθεί στο γραπτό αίτημα των εργαζομένων για τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Υπουργός αποδέχτηκε την πρόταση του βουλευτή Ηρακλείου και δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα διοργανωθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ εργαζομένων , εργοδοτών και Υπουργείου, χωρίς όμως να δεσμευτεί ως προς την σχετική με τη μετενέργεια υιοθέτηση της ανωτέρω ερμηνείας της εργατικής νομοθεσίας.

Ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτήρισε θετική την αποδοχή του αιτήματος διεξαγωγής τριμερούς συνάντησης και ζήτησε να γίνει όσο το δυνατό ταχύτερα. Τέλος κάλεσε τον Υπουργό , μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της τριμερούς, να μελετήσει προσεκτικά με τις υπηρεσίες του την ανωτέρω ερμηνεία της εργατικής νομοθεσίας, η οποία θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της ΣΣΕ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης.

 

Ο Υπουργός αποδέχεται την πρόταση Κεγκέρογλου και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων→ https://youtu.be/ReB0xrn_ARI

 

Βίντεο από την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής:

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *