«Άδικη εξαίρεση των γονέων, πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών, από τη μείωση του φοιτητικού ενοικίου».

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Απριλίου 2021 by energinews (admin)

Με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου, κατατέθηκε ερώτηση στο Υπουργείο Οικονομικών,  με την οποία οι Βουλευτές επισημαίνουν  την άδικη εξαίρεση των γονέων, πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών, από τη μείωση του φοιτητικού ενοικίου. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Έχει περάσει πάνω από ένα έτος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και θεσπίζονται Νόμοι που περιλαμβάνουν μέτρα στήριξης και ευνοϊκές, υποτίθεται, ρυθμίσεις για τους πολίτες, με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, εμπεριέχοντας όμως προϋποθέσεις και δικλείδες που αποκλείουν αρκετούς συμπολίτες μας.

Αυτού του είδους η πολιτική κάθε άλλο παρά ενισχύει το αίσθημα δικαίου της Κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι μάταια αναμένουν την ενίσχυσή τους από την Πολιτεία που σταδιακά εξαγγείλει παρεμβάσεις και μεγαλεπήβολα Προγράμματα, τα οποία στην πράξη απευθύνονται σε ορισμένους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μέτρο που έχει θεσπιστεί για τη μείωση ενοικίου των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Έχουμε λάβει αρκετές διαμαρτυρίες πολιτών, καθώς η εν λόγω ρύθμιση απευθύνεται μόνο στους φοιτητές όπου ο ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος σε πληττόμενη επιχείρηση και έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας του, λόγω των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού Covid -19. Τι γίνεται όμως για τους φοιτητές που ο ένας τουλάχιστον γονέας είναι ελεύθερος επαγγελματίας και η επιχείρησή του ανήκει στους πληττόμενους κλάδους; Καμία μέριμνα.

Ακόμα και στην τελευταία επέκταση που κάνατε στη συγκεκριμένη διάταξη, στο Ν. 4753/2020, δεν συμπεριλάβατε τους γονείς ελεύθερους επαγγελματίες που και αυτοί αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες οικονομικά προβλήματα με σοβαρή μείωση στα εισοδήματά τους ή πολλές φορές και μηδενικά από τις κλειστές επιχειρήσεις με απόφαση μάλιστα του κράτους για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Η αδικαιολόγητη αυτή παράλειψη δείχνει για μία ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε την κατάσταση που βιώνουμε από το Μάρτιο του 2020, καθώς ενώ περιλαμβάνετε τους πληττόμενους ελεύθερους επαγγελματίες σε άλλες σχετικές ρυθμίσεις, για τη μείωση των φοιτητικών ενοικίων δεν γίνεται καμία αναφορά.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Προτίθεστε να προβείτε σε νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση της αδικίας απέναντι στους γονείς ελεύθερους επαγγελματίες που ανήκουν στους πληττόμενος ΚΑΔ και πληρώνουν ολόκληρο το φοιτητικό ενοίκιο του παιδιού τους;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε οι γονείς που ήδη έχουν λάβει αρνητική απάντηση από την ΑΑΔΕ, να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση ένταξης στην εν λόγω ρύθμιση μετά την τροποποίησή της;

Οι ερωτώντες Βουλευτές: Βασίλειος Κεγκέρογλου,Χρήστος Γκόκας, Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης, Χαρά Κεφαλίδου και Μιχάλης Κατρίνης.

«Μέτρα στήριξης των τοπικών οινοποιείων και οινοπαραγωγών της Κρήτης».

Με ερώτηση του, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά μέτρα στήριξης των τοπικών οινοποιείων και οινοπαραγωγών της Κρήτης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις  σας έχω επισημάνει ότι η κατακόρυφη μείωση του κύκλου εργασιών των οινοπαραγωγών, δεδομένων των δυσμενών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊου και τα παρατεταμένα lockdowns, σε συνδυασμό με την πτώση της εσωτερικής κατανάλωσης οίνου και την συνακόλουθη αύξηση των αποθεμάτων κρασιού στις αποθήκες, οδηγούν σε απόγνωση τις επιχειρήσεις του κλάδου και επιβάλλουν  άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα γενικότερα.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου  αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης ενώ η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκινά με τεράστιες δυσκολίες κάλυψης των εξόδων καλλιέργειας αλλά και την αβεβαιότητα  διάθεσης της παραγωγής στο τέλος.

Σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Κρήτης αλλά και με επιστολή της η Ένωση Ηρακλείου κάνει λόγο για αθρόες εισαγωγές φτηνού κρασιού και φαινόμενα που υπονομεύουν τις προσπάθειες του αμπελουργού του νησιού, θέτοντας ακόμη και θέμα επιβίωσης των τοπικών οινοποιών και παραγωγών.

Επειδή πρέπει να στηριχθούν ιδιαίτερα οι αμπελουργοί και τα τοπικά οινοποιεία που είναι αντιμέτωποι με μια οικονομική καταστροφή και

επειδή δεν έχω λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις σε προηγούμενες ερωτήσεις για την στήριξη του αμπελοοινικού τομέα.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους αμπελουργούς και τα τοπικά οινοποιεία της Κρήτης με έκτακτη χρηματοδότηση τους;

-Ποιος ο γενικότερος Κυβερνητικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στον  αμπελοοινικό τομέα;

-Έχετε λάβει γνώση για τις αθρόες εισαγωγές κρασιού και σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να προστατευτούν οι καταναλωτές και οι αμπελουργοί και τα τοπικά οινοποιεία που είναι αντιμέτωποι με μια οικονομική καταστροφή;».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.