Άδειες Αλιείας για τους ερασιτέχνες ψαράδες, point system, και βαριές καμπάνες σε περίπτωση παράνομης πώλησης αλιευμάτων – η πρόταση του υπουργείου για το κόστος έκδοσης άδειας αλιείας


0
(0)

Τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζουν το τρόπο επαναφοράς της ατομικής άδειας αλιείας και άδεια αλιείας σκάφους για ερασιτέχνες ψαράδες. Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στις ποινές, οι οποίες θα αυστηροποιηθούν σε περίπτωση παράνομης πώλησης αλιευμάτων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thefact.gr, θα ισχύσει σύστημα point system όπου η άδεια αλιείας θα ανακαλείται όταν σημειώνονται παραβάσεις.

Κάθε πότε θα εκδίδεται η άδεια αλιείας
Η έκδοση της άδειας θα γίνεται ηλεκτρονικά τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσα και για τα σκάφη, ενώ το κόστος του ηλεκτρονικού παραβόλου θα προκύπτει από τη χρονική ισχύ της άδειας. Συγκεκριμένα εξετάζεται οι άδειες να είναι ετήσιες ή διετείς, μηνιαίες, ακόμα και ημερήσιες.

Πόσο θα κοστίζει η άδεια αλιείας, ποια είναι η πρόταση του υπουργείου
Αν και το ύψος του παραβόλου θα οριστικοποιηθεί από τη διαβούλευση, θα προταθεί παράβολο 30-40 ευρώ για τη διετή άδεια και 5 ευρώ για την ημερήσια, ενώ η άδεια για σκάφη θα κυμαίνεται από 50-200 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος (δεν έχει διευκρινιστεί αν θα αλλάζει ανάλογα το ολικό μήκος του σκάφους ή την συνολική ιπποδύναμη του κινητήρα, όπως ήταν στο παρελθόν).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα “σκοπός των νέων μέτρων είναι και η προστασία των ιχθυαποθεμάτων, που τα τελευταία χρόνια πιέζονται σημαντικά τόσο από την υπεραλίευση όσο και από την κλιματική αλλαγή και τους «λεσεψιανούς» μετανάστες, τους θαλάσσιους οργανισμούς «εισβολείς», που φτάνουν στη Μεσόγειο από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους δηλητηριώδεις λαγοκέφαλους.”

Ελπίζουμε λοιπόν τα χρήματα που θα εισπραχτούν από τις άδειες να γίνουν μαρίνες, γλίστρες, σκάφη για τις λιμενικές αρχές. Γενικά να αξιοποιηθούν σε εγκαταστάσεις που θα φέρουν περισσότερο κόσμο στη θάλασσα, καθώς και στην πάταξη της παράνομης αλιείας, από όπου και αν αυτή προέρχεται.

 

Πηγή: thefact.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *