Άδειασαν γάλα, διαμαρτυρήθηκαν και αποφασίζουν για τη συνέχεια αγρότες στα Χανιά


0
(0)

Με βασικό αίτημα τη λήψη μέτρων για στήριξη του εισοδήματός τους, αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, πραγματοποίησαν σήμερα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους με κατάληξη στην έδρα της Αντιπεριφέρειας, όπου παρέδωσαν ψήφισμα ζητώντας να διαβιβαστεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά την άφιξή τους στην Αντιπεριφέρεια, κτηνοτρόφοι άδειαζαν συμβολικά δοχεία με γάλα στα σκαλιά του κτιρίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μανούσος Σταυριανουδάκης, «ο αγροτικός τομέας στα Χανιά έχει υποστεί σημαντικές ζημιές τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του εισοδήματος για πολλούς αγρότες, ειδικά ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι είδαν την παραγωγή τους να υφίσταται σημαντική καταστροφή και την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος να υποβαθμίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες ζητούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων για την κατεστραμμένη παραγωγή σε λάδι, εσπεριδοειδή και πρώιμα κηπευτικά, καθώς και κατώτατη εγγυημένη τιμή σε λάδι, εσπεριδοειδή και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Αυτή ήταν η πρώτη από σειρά κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν στα Χανιά η μορφή και ο χρόνος των οποίων θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.