Άγονη η προκήρυξη γιατρών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και οι ανάγκες μεγαλώνουν όσο αυξάνεται ο τουρισμός


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 25 Μαΐου 2023 by energinews (admin)

Με μεγάλες δυσκολίες συνεχίζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε μια περίοδο που λίγες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν εξαιτίας της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Μια εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Βλασάκης ο οποίος τόνισε πως γίνεται καθημερινή προσπάθεια για να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν οι οποίες είναι διαρκώς αυξανόμενες αυτό το διάστημα λόγω της αύξησης του τουρισμού στην περιοχή.

Μια πολύ αρνητική εξέλιξη για το Νοσοκομείο είναι πως βγήκε άγονη η προκήρυξη για τους επτά ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων με μόλις μια από τις θέσεις αυτές να καλύπτεται, και συγκεκριμένα αυτή του ΩΡΛ. Ο κ. Βλασάκης ανέφερε πως σε πολλές επικοινωνίες που έγιναν με διάφορους γιατρούς το περασμένο διάστημα έγινε φανερό πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την παρούσα κατάσταση και το μέλλον του Νοσοκομειου και έτσι δίσταζαν να δηλώσουν την προτίμησή τους για κάποια θέση.

Πλέον ο Σύλλογος Εργαζομένων όπως λέει ο κ. Βλασάκης έχει στραφεί στην προσπάθεια για κάλυψη των εφημεριών με κάθε τρόπο και βασικό πλέον αίτημα προς την 7η ΥΠΕ., την προσέλευση γιατρών από το ΠΑΓΝΗ για να καλύπτουν τα κενά των εφημεριών που προκύπτουν. Κάτι τέτοιο όπως λέει δεν είναι μόνιμη λύση, όμως υπάρχουν πολλοί γιατροί στο ΠΑΓΝΗ οι οποίοι θα ήθελαν να κάνουν εφημερίες και δεν μπορούν λόγω της πληθώρας προσωπικού και έτσι μια τέτοια λύση θα μπορούσε να λειτουργήσει προσωρινά.

Ο κ. Βλασάκης αναφέρθηκε επίσης στις νέες χρηματοδοτήσεις που έλαβε το Νοσοκομείο για την αναβάθμιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών αλλά και της χειρουργικής κλινικής, οι οποίες όπως λέει πέρα από την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου θα λειτουργήσουν θετικά ώστε να αλλάξει κάπως η εικόνα που δημιουργείται για το Νοσοκομείο και να γίνει πιο ελκυστικό για νέους γιατρούς.

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ)

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.