Άγνωστοι έκαψαν χωματουργικά μηχανήματα στην Ιεράπετρα


0
(0)

Σε κινητοποίηση η πυροσβεστική από φωτιά σε μάνδρα με χωματουργικά μηχανήματα – Εμπρησμός από πρόθεση

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο μετά τις 7:45 το βράδυ, μετά κλήση ότι καίγονται χωματουργικά μηχανήματα σε υπό διαμόρφωση αγροτική έκταση

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηχανήματα δούλευαν μέχρι τις 5:30 το απόγευμα, για να διαμορφώσουν έναν χώρο, προκειμένου να κατασκευαστεί θερμοκήπιο.

Λίγο μετά τις 7:30, περίοικοι είδαν καπνούς και φωτιά να βγαίνει από έξι χωματουργικά μηχανήματα (φορτηγά, τσάπες και βαριά οχήματα μεταφοράς αδρανών υλικών).

Οι ιδιοκτήτες των χωματουργικών μηχανημάτων, αδερφοί Μητσόπουλοι, οι οποίοι είχαν επιστρέψει στην Ψαρή Φοράδα, όπου ήταν η έδρα τους, έσπευσαν στην περιοχή Πετρούνια – Γρα Λυγιάς.

Εκεί καίγονταν τα μηχανήματά τους, όπου στο μεταξύ δύο οχήματα της Π.Υ με πέντε άνδρες, επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά που έκαιγε τις καμπίνες των μηχανημάτων και των φορτηγών.

Οι ιδιοκτήτες και ένας χειριστής των μηχανημάτων που μίλησαν στο neakriti.gr, ήταν κατηγορηματικοί ότι πρόκειται για καθαρό εμπρησμό, «μάλλον για λόγους ανταγωνισμού», όπως τόνισαν και ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσει άμεσα η έρευνα προκειμένου να βρεθούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε επίσης, καθώς πολύ κοντά στο χώρο όπου ήταν τα μηχανήματα, τα οποία φλέγονταν, υπάρχουν κατοικίες και πολλές θερμοκήπιά, τα οποία θα κινδύνευαν με πυρκαγιά εάν δεν έσπευδε τάχιστα η Π.Υ.

Ερευνάται επίσης το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης γειτονικής οικείας, οι κάμερες της οποίας, ίσως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των άγνωστων δραστών.

Ο τρόπος που δούλεψαν οι δράστες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών που λένε ότι «θα ήταν περισσότεροι από δύο», έσπασαν τα παρμπρίζ των οχημάτων, πέταξαν μέσα τσουβάλια ποτισμένα με πετρέλαιο και στουπιά και έβαλαν φωτιά σε επτά μηχανήματα.

Το ένα εκ των οποίων… την έχει γλυτώσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η οικονομική ζημιά των ιδιοκτητών είναι ανυπολόγιστη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.