Άγιος Νικολαος: Ανησυχία για την διασπορά του κορωνοϊού – Μαζικά τεστ σε παιδιά μετά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

Εντείνεται η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο, καθώς εντοπίζονται ολοένα και περισσότερα κρούσματα. Ο βρεφονηπιακός σταθμός της Αμμούδας, ο μεγαλύτερος της πόλης, στον οποίο εντοπίστηκαν τις περασμένες ημέρες τα πρώτα κρούσμaτα, και παραμένει κλειστός βρίσκεται από εξονυχιστικό έλεγχο καθώς την Πέμπτη και στα 3 τμήματα της συγκεκριμένης δομή μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τριών εκπαιδευτικών και τεσσάρων παιδιών διενεργήθηκαν 90 μοριακά τέστ PCR από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, ενώ αργότερα το βράδυ πραγματοποιήθηκαν ακόμα 15 μοριακά τεστ στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στις οικογένειες των παιδιών που βρέθηκαν θετικά χωρίς ακόμα να έχουν βγει τα αποτελέσματα.

Από όλα αυτά τα τεστ αυτά δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα αποτελέσματα και εκ μέρους της υπεύθυνης Covid του Δήμου Aγ. Νικολάου, κ. Φανουράκη διαψεύδεται ότι έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων,

Την ίδια ώρα, θετικές στον κορωνοϊό, βρέθηκαν δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου οι οποίες υποβλήθηκαν σε rapid test, με τη η μία εκ των δύο να εργάζεται στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ενώ συνολικά υπάρχουν 4 με 5 διάσπαρτα κρούσματα σε υπηρεσίες του Αγίου Νικολάου.

Μάλιστα, η Επόπτρια Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στο Λασίθι Αθηνά Καρπούζη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να διοργανωθεί άμεσα στον Άγιο Νικόλαο, σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Αγίου Νικολάου και την Περιφέρεια Κρήτης η διενέργεια μαζικών δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο (μέθοδος drive through).

Από πλευράς Δήμου Αγίου Νικολάου το επίκεντρο πέφτει στις δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό να μην υπάρξει μεγαλύτερη εξάπλωση ενώ γίνεται αίτημα προς τον ΕΟΔΥ και τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας να ενεργήσουν γρήγορα για να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ και έτσι να περιοριστεί το πρόβλημα.

Παράλληλα γίνεται έκκληση στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι με την υποψία του παραμικρού συμπτώματος ασθένειας.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Πέμπτης, έδειξαν πως στο Λασίθι χθες επιβεβαιώθηκαν 14 νέα κρούσματα, με την πλειοψηφία αυτών να βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο, με το νομό να έχει επανέλθει σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης,

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.